Publicerad 2012-02-05 11:36:16 i Bara Patricia,

Att ha sex, hur ofta?




Det är en fråga som jag tänkt på länge!

Detta känsliga för många, detta som handlar om den intima närheten.

Jag har haft dessa tankar, eftersom det kan vara så olika i olika perioder i livet! Att man har varit med om båda känslor, att känna igen sig i båda parter. Det är rätt så häftigt! att ha förståelse från båda sidorna.

Hur ofta hinner ni med att vara varandra nära?
Har ni känt under graviditeten: O nej, jag vill verkligen inte! Vad ska jag säga denna gång?
Eller har ni känt: Att ni vill verkligen HELA tiden?

Hur hittar ni tid för varandra?
Eller varför använder ni anledningen: De finns ingen tid?

Svara gärna anonymt om ni inte vill skriva ut era namn. Det kan nog hjälpa många andra som kanske har dessa funderingar! men som inte vågar fråga kanske.


Ska berätta nu för er mina egna tankar om detta. Dessa två graviditeter har verkligen inte varit sig lika! Lusten till sex när jag var gravid med Wilja var som bortblåst, den fanns inte! Och jag mådde verkligen dåligt av att känna: Jag vill verkligen inte! Men i det läget, att ändå HA det ibland.. Det va hemskt! man kände sig så elak mot sin parter, men främst kände man sig tvingad för att stilla någon annans behov! för i det fallet kunde jag lika gärna vara utan. Efter varje gång fick jag så otroligt ONT! Sammandragningarna kom och kändes som knivar i hela magen efter.

Denna gång så har jag haft MER lust! Om Patricia själv har fått bestämma så har jag velat haft var & varannan dag! inga sammandragningar alls efteråt, har bara känt ett så stort behov av närhet, av kärlek. Har verkligen känt att jag behövt det för att må bra! Och när jag då ibland har fått ett 'nej' har jag känt mig så otillräcklig, så oattraktiv.. (vilket är ändå förståligt) men för mig har de varit så himla himla viktigt denna gång! Att få känna den där uppskattning, dessa berörelser.
Denna gång är det jag i förhållandet som velat mer, Linus har tyckt att magen varit rätt obehaglig! med all förståelse. Men då har jag känt mig fruktansvärt oälskad? De är då hormonerna slagit spratt.

Att det kan vara så olika!

Men det jag tänker på helt spontant är nog: Att har man aktivt & regelbundet sex så behöver man ha det oftare & mer i vardagen! Har man sex sällan, så är det ingenting som du saknar? och lusten kan kännas krystad. Och allt kan lätt bli tvingat!
Det gäller nog verkligen att hålla UPPE gnistan, att vara nära varandra. Att visa för varandra att man fortfarande vill vara nära, även om man är trött, att man har mycket att göra!

Att skylla på: att de inte finns någon tid, de tror jag inte på.
Man TAR sig tid för varandra! Disken kan vänta 20 minuter, det kan kanske inte ett förhållande varje gång. Jag anser att vårda om äktenskapet/förhållandet är de viktigaste man kan göra!

Hur anser ni? tänker jag fel? =)



Postat av: carro

Publicerad 2012-02-05 12:16:06

Jag kan verkligen inte med sex nu. Ingenting som har med det att göra. Är superäcklad. Var samma när jag väntade nova-lee. Sambon får stå ut helt enkelt. Det är ju inte kul för mig heller.

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-02-05 13:21:23

jag har en fråga hur gör man efter en förlosning för att hitta tillbaka till sexlivet. Min dotter är 10 månader och vi har inte haft sex sen innan hon föddes och min sambo börjar bli en aning gnällig

Postat av: Patricia, Wiljas mamma & lillasyster i magen.

Publicerad 2012-02-05 13:44:29

Hej! Jag har svarat dig på din mail, bara så du vet! <3 Kramar!

Postat av: Cecilia. Mamma till Lova 110404 <3

Publicerad 2012-02-05 13:57:25

De måste vara jobbigt dedär :/ har bara genomgått en graviditet, så vet bara hur de var då. Att man inte hade någon lust, men gjorde det ändå för man kände att man var tvungen, eller inte tvungen... men man vill ju inte göra sin sambo besviken och säga nej hela tiden..

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-02-05 14:10:54

du har ju så rätt :) som vanligt :D

Postat av: Carro

Publicerad 2012-02-05 15:44:52

Sv: Vi har det inte så bra just nu bara och jag vet faktiskt inte hur vi ska kunna lösa det. Det känns jävligt tufft.



Kram på dig!

Postat av: Frida - Gravid med lilla L

Publicerad 2012-02-05 16:13:11

Jag trodde att jag skulle tappa sexlusten helt nar jag blev gravid, men det blev snarare tvartom! Jag vill ha sex mer nu an innan jag blev gravid ;)

Postat av: Novembersara - i väntan på majbebis

Publicerad 2012-02-05 16:45:18

Jag HATAR sex nu, vi har inte haft sex på två veckor och inte vill jag heller, mår bara illa av tanken. Känner mig inte alls upplagd för sex. Går in i vecka 27 idag, tycker sjuuukt synd om min partner.

Postat av: beatrice - mamma till William

Publicerad 2012-02-05 21:13:05

Jag kände mig jättekonstig för jag hade en sådan otrolig lust när jag var gravid med William. Jag har ju bara varit gravid en gång så jag har inget att jämföra med, men jag kände mig udda när alla andra har pratat om att lusten försvinner helt.

Man känner sig ju något mindre attraktiv, så som du säger ett nej gör ju att man känner sig hur ful och oattraktiv som helst.

Roligt att du tog upp den här frågan! :) Hoppas allt är bra med dig och magen! Kram!

Postat av: Viola 22årig tvåbarnsmamma

Publicerad 2012-02-05 21:17:53

Mina graviditeter var också sådär olika i det avseendet. Första gången var man liksom jämt på myshumör, andra gången kändes det som ett övergrepp bara att bli rörd överhuvudtaget. Det dog totalt, och att vi också fått barnen så pass tätt och andra var väldigt krävande gjorde faktiskt att det inte fanns någon tid. Jag trodde det var mest något folk sa, men det fanns verkligen ingen lucka. Den lilla sov bara om hon fick sova PÅ mig och därmed försvann hela kvällarna och nätterna. Det var först efter att hon fyllt ett år och slutat amma som lusten och allt började likna sitt gamla jag.

Postat av: Trees

Publicerad 2012-02-05 22:07:35

Jag kände jättemycket för att ha det i början, så fort mitt illamående hade gått över! Men nu känner jag inte alls för det, så halva graviditeten gjorde jag nog någon jätteglad och denna andra halvan lite mindre :P Tur att det bara är tillfälligt det där :)

Postat av: Emma

Publicerad 2012-02-06 08:22:23

Jag har haft lust under graviditeten men har varit så handikappad rent fysiskt och haft mycket ont i rygg bl.a. så lusten har runnit ut i sanden.

Nu när lillebror är ute så har lusten kommit tillbaka men vill vänta tills jag varit på återbesök hos spec-MVC innan vi "drar igång" igen.



Däremot har jag aldrig känt behovet av att skylla på något. Jag har sagt till min sambo precis som jag känt och han har förstått. Han vill ju inte ha sex med någon som har ont eller inte har någon lust.

Postat av: Elin

Publicerad 2012-02-06 09:18:52

Här har det skilt med dem olika graviditeterna. Den första och andra graviditeten så fanns lusten där jämt, tror inte att jag någon gång kände att jag inte ville. Men nu är jag gravid för tredje gången, och den här gången är det annorlunda. Har inte det där suget som jag hade dem andra gångerna. Känner mig mest tjock, fast jag inte är så stor ännu egentligen. Men det är inte så att jag absolut inte vill, utan det är mer att jag själv inte tar initiativ till att vi ska ha sex. Jag skulle nog klara mig utan men det är ju rätt mysigt ändå :)

Postat av: Finni - Elliotts morsa

Publicerad 2012-02-06 09:58:07

Alltså, det ÄR svårt att hitta tid när man har fler än ett barn. Dom veckorna vi har alla tre barnen är man helt slut efter en dag med jobb/plugg och omhändertagning av alla barn att man helst vill lägga sig i soffan och dö en stund och sen sova efter det att alla barnen nattats. Men att man aldrig skulle ha tid tycker jag är bullshit också.



Vi är iofs väldigt bra på det där ändå. En riktigt "dålig" vecka så bli det kanske bara två gånger men ofta var och varannan dag. Vi är fortfarande nykära men jag hoppas att det håller i sig for life, haha. Kan inte tänka mig att vara i ett förhållande då det sker sisådär en två gånger i månden.



Kram

Postat av: Annika

Publicerad 2012-02-06 14:19:24

det har vart upp och ner, i början ville jag inte alls ha sex! men nu är det bättre, är i vecka 26 nu och vi har väl sex någon gång i veckan, det är stor skillnad eftersom vi hade sex åtminstone en gång om dagen innan jag blev gravid! jag känner mig äcklig och ful och vill att han ska tycka att jag är lika sexig som han tyckte förut. men tack och lov har jag en pojkvän som är helt underbar och tycker att magen är underbar och han tycker att jag är precis lika sexig med magen som jag var innan vilket hjälper och betyder mycket!:)

Postat av: shavora

Publicerad 2012-05-11 17:45:54

Under graviditeten så gick allt jättebra, blev kanske mer annat än just penetration... men efter förlossningen som blev kejsarsnitt så har allt gått utför. Jag satte in en p-stav och jag funderar på om det kanske är den som ställt till det. Jag vill fortfarande inte ha sex efter 1 ½ år efter min dotters födsel. Jo visst vill jag ha sex ibland, om vi är själva och det inte är för sent... men jag kan inte slappna av då dottern kan vakna upp när som helst. Jag hatar mig själv för det här och jag går runt och oroar mig varje dag för att jag är otillräcklig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela