Publicerad 2012-04-10 17:07:34 i De bästa av Bålsta! <3,

Att börja jobba?




Maten är serverad och våra magar är belåtna!♥

Nu blir det soffläge för ett tag! Nova ligger och äter lite här hos mig, Wilja röjer på precis som vanligt och mannen står i köket och ordnar med disken, precis som vanligt. Hur gör ni hemma? :) Här så sköter jag oftast maten och allt som hör till. Men som den pedant Linus är. så vill han sköta köket och disken på sitt sätt! Så de lixom blir rätt. Jag är ingen som gillar disk, och de är otrevligt att komma hem till någon och se en hel hög.. MEN, att låta den ligga två timmar efter middagen är verkligen inga problem för mig! Men för Linus så kliar det i fingrarna.

Under middagen så satt vi hemma och spånade.
Jag kom fram till, jag behöver få börja jobba! Några/någon dag i veckan så jag får börja komma ut. Blir lite smått galen på att bara vara hemma med barnen. Det är jätte mysigt, läs inte mellan raderna nu och tolka de här så som ni vill. Utan läs och försök att förstå! Jag har varit hemma nu i snart 2½ år, vilken människa som HELST skulle bli galen! Behöver komma ut.. Om bara så för några timmar i veckan! Bara släppa allt hemma och få jobba. Bara tänka på att sköta de man ska! Inget annat, och komma hem och mysa med barnen.
Och Linus vill jätte gärna vara hemma med Novis & Wilja! så varför inte?
Så vi ska nog spåna lite längre på det här nu... Det här är inte för att jag behöver jobba, utan för att jag verkligen vill och känner att jag b e h ö v e r.

Anonym:
nova är (1månad?) o du tjatar redan å börja jobba??? hon behöver sin MAMMA!!!!!!!!!!!!! inte sin pappa, inte nu iaf, nu e du prio 1 för henne


Svar:
Läs om mitt inlägg, och läs rätt!
Jag ska inte börja jobba på heltid, utan några timmar per vecka.
Och i den HÄR familjen så är Pappa lika viktig som Mamma, i den här familjen så TAR faktiskt Pappan lika mycket ansvar som jag gör. Alltså så behöver hon sin Pappa PRECIS lika mycket som sin Mamma! Det är han som har henne nätter, det är han som oftast matar då Novalie tar flaska efter sjukhustiden.
Att jag är borta 3 timmar två gånger i veckan kommer inte skada Nova på något sätt, utan de kommer göra så de blir bättre för oss alla. Nova ÄR lika trygg med sin Pappa som hon är med mig! ofattbart att läsa va att en pappa är viktig och tar ansvar över Barn & hem? Litar på honom till tusen procent! annars hade jag aldrig vågat. De säger väl en hel del?
Våra barn är så trygga som dom bara kan bli i sig själva, och det säger en del om oss som föräldrar.
Så tyst kvinna!

Mina barn är mitt prio ett, alltid! Men mina barn ska kunna vara utan mig också. Och inte vara hel

Postat av: Maja

Publicerad 2012-04-10 17:29:01

Låter som en bra ide. Själv älskar jag att vara hemma just nu och längtar inte tillbaka alls just nu.. Men jag har ju bara varit hemma 1 år än så länge :) och vill linus vara hemma så är det ju ett bra tillfälle för dig :) ammar du novali något? :) stor kram

Postat av: Sara

Publicerad 2012-04-10 18:12:29

Ha du beställt hår? :)

Tycker du passar i långt hår,du kanske kan hjälpa mig att välja nyans på det jag ska beställa. Tycker det verka så svårt :/



Kram

Postat av: Annika

Publicerad 2012-04-10 18:17:06

Låter ju som en toppen ide ju! Klart du ska jobba och jag förstår DIG! Skönt och vara hemma men inte hur länge som helst. Vad jobbar du med?



Kram

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-04-10 18:20:54

Jag förstår dig verklgen! Jag jobbar ju två kvällar i veckan, 2 timmar varje gång och jag tycker det är superskönt att komma iväg. Då får Marcus egentid med River som han aldig annars får då jag ofta är hemma liksom, så det är kanon :)

Postat av: Cherie Mårtensson - Mamma till Emma

Publicerad 2012-04-10 18:25:52

Vilket fint förkläde, var har du fått tag på det?



Förstår hur du känner, själv studerar jag samtidigt som jag är mammaledig men är snart klar och då ska jag ta tre månader ledigt över sommaren och sen är det dags att söka jobb :) Längtar efter att få jobba :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-04-10 19:17:33

nova är (1månad?) o du tjatar redan å börja jobba??? hon behöver sin MAMMA!!!!!!!!!!!!! inte sin pappa, inte nu iaf, nu e du prio 1 för henne

Postat av: Sara - Mamma till Maja

Publicerad 2012-04-10 19:45:56

KLART du ska börja jobba! ta till vara på att du har en så underbar kille som är pappa och extrapappa ut i fingerspetsarna. Jag tror både du och barnens och pappans relation kommer bli bättre! :D Hejja er!

Postat av: lisa

Publicerad 2012-04-10 19:46:45

tycker inte ens du ska behöva förklara dig! du får väl göra som du vill. har väl iaf inte den anonyma personen med o göra heller!! :)



kan vara skönt o åka ifrån ibland ju, så jag förstår dig PRECIS! :D



Kram på dig.

Postat av: Sandra

Publicerad 2012-04-10 20:03:38

Så roligt att se vad ni har ätit idag då det var lika dan mat på våra tallrikar idag ;) mums!

Hemma hos oss är det faktiskt så att mannen står mest vid spisen, då han tidigare jobbat som kock. men ganska ofta lagar vi maten tillsammans. Och är det så att en utav oss lagar maten så tar den andra disken oftast. :)

Kram!

Postat av: Jennie- Mamma till Melker

Publicerad 2012-04-10 20:05:18

Här hemma gör vi tvärtom, sambon lagar maten och jag diskar.



Hoppas du hittar ett jobb, jag förstår helt din tanke! :)

Postat av: Marie, mamma till Elsa

Publicerad 2012-04-10 20:07:34

Usch vilken dålig mamma du är ;)ironi

Herregud, vi lever väl i ett jämnställt sammhälle, jag började jobba 2 kvällar i veckan när E var 4 månader, och hon har inte lidit av det, hon har fått tid med sin pappa, sin farmor/mormor/morfar som tog henne de kvällar jag jobbade.

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-04-10 20:22:19

jag tycker att du ska börja jobba. man är ju två föräldrar till ett barn. och barnet behöver sina föräldrar lika mycket. så känner jag iaf. har själv tre barn och jag tyckte de va riktigt skönt att komma ut och jobba lite då och då. sen ett plus i kanten att man fick in en extra slant så man kunde göra något extra med barnen.



Ha de bra

Postat av: Anna

Publicerad 2012-04-10 20:43:10

helt rätt inställning =)

varför ska just mamman vara nr 1 när det finns en pappa som oxå vill finnas där?

ja gick oxå ut och jobbade och barnens pappa har fått vara hemma. det är ju ändå bara en stund och varför skulle inte pappan fixa allt lika bra som mamman

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-04-10 20:43:19

Vadå "VÅRA barn"? Wilja är inte hans barn...

Postat av: Patricia Lindh

Publicerad 2012-04-10 20:46:34

Snälla lilla rara! Är du helt bakom flötet? Självklart vet jag att Wilja inte är hans. Hon har sin egna pappa. Men ska jag skriva mitt barn och vårt barn? :S det är våra! Även om det inte är rent biologiskt. Va go du är som verkligen letar efter minsta fel. Hittar du inget vettigare är min fråga?

Postat av: Emelie

Publicerad 2012-04-10 21:33:03

suck..tror snarare att de är nyttigt att Linus och Nova är tillsammans mera och att barn i huvud taget behöver mer pappa tid! Lycka till med jobbsökandet

Postat av: Elin

Publicerad 2012-04-10 21:40:45

Min egen mamma började jobba 25% och styckade upp det på 2 dagar från och med att jag var 5 veckor gammal.

På så sätt förlängde båda sina föräldraledigheter och kunde spara dagar + att hon ville jobba och komma ut.



Vad jag vet så har inte jag lidit eller tagit någon skada av detta och anser att bara för att man är mamma och går runt med 2 "mattermosar" så behöver man inte vara bättre/viktigare som förälder för det.

Hon pumpade ut bröstmjölk och fryste in (näringen försvinner inte om den är fryst 7 dagar eller mindre) och sen flaskmatade min pappa mig då han var hemma så jag vande mig vid både och.

Så skippa att lyssna på det jävla skitsnacket om att du Måste vara hemma och jobba om du så vill!

Postat av: Katta

Publicerad 2012-04-10 21:56:40

Det är klart att du ska jobba några timmar i veckan om du vill och har möjlighet till det. Alla är vi olika och vill man så ska man, jag tror att barn mår bra av att var med sin pappa också i några timmar.

Postat av: Louise

Publicerad 2012-04-10 22:14:27

Men herregud. Att folk orkar lägga sig i ditt liv så himla mkt! Jag är hemma med min bonusdotter om dagarna, och enligt dina läsare får man ju inte de, de ska föräldrarna sköta! Skitsnack!! Stå på dig, ja tycker du gör rätt i att börja jobba lite grann, alla behöver vi träffa människor och se annat!!:) kram

Postat av: Malin - Mamma till Thea

Publicerad 2012-04-10 22:18:31

Vill du komma iväg och jobba ett par timmar i veckan framöver är väl det jättebra!! Tror inte att barnen lider av det, de kommer nog knappt märka att du är borta! (förstå mig rätt) Och det är väl fantastiskt för pappan att få kvalitetstid med sin dotter och bonusdotter! Bittra människor!

Postat av: Sara

Publicerad 2012-04-10 22:19:44

Tycker absolut du ska satsa på att jobba några Tim i veckan :-)

Förstår inte varför alla är så negativa?!

Pappan är minst lika kapabel till att ta hand om sitt/sina egna barn som mamman är.



Stå på dig!!

Kramar

Postat av: Angelica

Publicerad 2012-04-10 22:22:47

Alltså på riktigt vissa människor är inte ens värda ens energi... Men hur som helst. Jag har två barn min stora flicka tillsammans med en annan kille men bor nu tillsammans med min nuvarande man som jag har en son med men inte fan går vi runt och säger ditt/mitt barn de e våra barn, vi lever i samma familj..Och så blir det automatiskt. När barnen får syskon måste man ju behandla dom lika och inte sära på dom,de tar dom ju mer skada utav.. Känner igen mig så himmla mycket när du skriver patricia, följer din blogg varje dag men brukar aldrig kommentera. Men nu kunde jag inte hålla mig , vet om att det är svårt att ignorera när man får så många idiotiska kommentarer men man får överväga. jag valde att sluta blogga men vissa är starkare än andra:) Jag hoppas iallfall att du står på dig och fortsätter.



Juste jag har jobbat extra under båda mina barns första år. de rekomenderar jag man får så sjukt mycket ny energi när man kommer hem + att pappan får väldigt starka band med barnet.. =) LYCKA TILL nu =) Mvh Angelica kalkan!

Postat av: bella

Publicerad 2012-04-10 22:30:08

Men vad är ditt problem? Det verkligen plågar dig att se att någon annan är lycklig! Skärp till dig, dina kommentarer är pinsamma!!



Och till Patricia

Dina barn är jättefina! Och din blogg kan man inte låta bli att gå in på! Älskar den, det är så roligt att följa er dag för dag, fortsätt med bloggandet och skit i alla omogna kommentarer! :)



Kramar!

Postat av: Sandra, Colins mamma

Publicerad 2012-04-10 22:31:13

Du gör helt rätt i att börja jobba. Vi valde att min sambo skulle ta ut hela föräldraledigheten. Jag började jobba heltid från Colin var 5 veckor och jag ångrar inte en sekund. Jag hade gått ner mig totalt av att bara vara hemma. Stå på dig mot alla elaka kommentarer. Du är en toppenbra mamma!

Postat av: Sofia

Publicerad 2012-04-10 22:59:53

Din patetiska kärring sköt ditt så sköter patricia och linus sitt fattar inte varför du lägger dig i och varför du ens orkar engagera dig har du inget eget liv

Postat av: Sofie

Publicerad 2012-04-10 23:27:09

Lägg inte ner energi på folk som bara vill dig illa genom sina kommentarer. Det är det enda de kan göra. Lägga onödiga kommentarer. Och när de sedan klickar sig in igen på din blogg och ser att du blivit ledsen/irriterad så sitter de där (säkerligen fula som stryk) och gottar sig!



Folk som håller på sådär har sjukt dålig självkänsla och måste gå på andra för att må bra. Låt de inte krypa in under skinnet på dig!



Kram

Postat av: Jojo

Publicerad 2012-04-10 23:58:18

Jobbigt att du har så många ordpoliser som måste lägga sin näsa i blöt. Hoppa att kommentera ist ifall ni nu bara vill nedvärdera den person vars liv ni ändå verkar finna intresse av att läsa om.

Postat av: Nikita - mamma till Albin&Meja

Publicerad 2012-04-11 02:21:11

Hon har skorv vis ögonbrynen :-)

Ser inte så nice ut men de börjar försvinna !

Kram

Postat av: Frida

Publicerad 2012-04-11 04:00:11

Jag har också börjat jobba lite. Någon helg här & där eller någon kväll i veckan. Det är skönt att komma ut från lägenhetens väggar lite :) Började jobba när han var 4 månader och kändes absolut jättekonstigt att lämna liten hemma, men välbehövligt :)



Klart att pappa är lika viktig! Så ser vi på det hemma med & eran lilla kommer ta skada ett dugg av att du är borta några timmar ibland. Folk tror så mkt..



Lycka till med letandet av jobb (om du inte har ett redan såklart..).

Kramar F

Postat av: Emma

Publicerad 2012-04-11 07:11:44

Förstår hur du menar med att bara släppa allt hemma och kunna göra något annat ett par timmar! :)

Skönt att Linus gärna vill vara hemma med barna, kul att kunna dela på ansvaret.



Och tänk att en del bara ska leta saker att klaga på.... :S

Postat av: Emma

Publicerad 2012-04-11 07:54:11

Vad fin du är!

Postat av: Lena

Publicerad 2012-04-11 08:21:15

som barn i liknande familj som din fanns det inget som kändes så viktigt som att bli räknad med, Att få räknas som hans barn när man bor där även om man har en "egen" pappa också. Ju fler vuxna som bryr sig dess bättre!

Vem bestämmer när man behöver mamma eller pappa, du tänkte ju som sagt inte försvinna, det finns olika sätt att lösa saker och ni märker väl om lillan inte skulle må bra, och då får man väl ändra sig, eller hur? så otroligt inskränkt och fördömande att döma på förhand!!!

Postat av: Josefine - mamma till Molly

Publicerad 2012-04-11 08:40:41

sv: Åh tack så mycket! Jag använder Nikon d40 med en Crown blixt uppe på de. Det är manuella inställningar som jag inte vet hur dom är inställda då det är min pojkvän som sköter det åt mig haha :D

Postat av: Eva

Publicerad 2012-04-11 09:03:42

Jag började jobba när min dotter var två månader. Bara någon gång ibland. Jag blir galen av för mycket rutiner! Och jag tror att som gladare mamma - är man en bättre mamma. Min sambo var hemma med henne då och det har aldrig varit några problem! Vi liver ju faktiskt år 2012 ;)



Gör det som känns rätt och strunta i alla andra!

Postat av: Marina - mamma till 5

Publicerad 2012-04-11 09:32:31

Haha.. Vilket pucko!



Jag förstår dig helt och hållet.. Jag blev sjukskriven i december -05 pga havandeskapsförgiftning och sen dess har jag varit hemma och fått barn..

Jag har, för att ändå behålla nån slags vettighet, börjat plugga och är nu snart färdigutbildad plus att jag även har jobbat extra både på en Preem mack och inom hemtjänsten..



Klart som fan att man som mamma behöver komma hemifrån och tänka på nånting annat än blöjor och mat..

Sen handlar det ju inte om att du ska börja jobba heltid, utan du ska börja jobba ett par timmar..



Nä.. Det jag skulle komma fram till var: Jag förstår dig..



Kram

Postat av: Cecilia. Mamma till Lova 110404 <3

Publicerad 2012-04-11 09:34:22



Förstår precis vad du menar, har vart hemma i snart 2 år. Skulle vara så skönt att få komma ut och träffa lite folk, bara jobba lite grann till att börja med. Det skulle göra så himla mycket!



Om du är glad, och mår bra blir då ju även en bättre mamma. Tror knappast att Nova skulle ta skada av det, hon har ju sin pappa då :)



Bry dig inte om de knäppa kommentarerna!



KRAM <3



Postat av: Malou

Publicerad 2012-04-11 09:36:53

Hello darling! Jag tycker det låter som en superidé! Det kan bara göra er gott. Får du lite vuxentid på jobb så blir du ännu mer tillgänglig för Novalie när du är hemma då du får mer energi. Man är fortfarande en egen individ trots barn och ja, efter 2.5 år blir nog vem som helst knäpp :-) Vad är du sugen på att jobba med?

Postat av: Isabell

Publicerad 2012-04-11 09:39:16

Jag tycker att du gör rätt, att vara borta några timmar i veckan är bara bra. Bebisar är flexibla och Linus är ju inte direkt en främmande person för barnen.... Jag började mina studier på universitetet igen när min bebis var fyra månader och pappan var hemma. Detta har fungerat utmärkt! :)..

Postat av: Fia - väntan på majbebis

Publicerad 2012-04-11 10:18:02

Jag beundrar dig som orkar driva bloggen trots att folk är så negativa och misstolkar allt. Förstår verkligen inte hur man kan misstolka det du skriver, om du är borta tre timmar någon gång i veckan är väl den samma tid som någon annan likväl skulle kunna vara iväg och träna. Ett barn behöver båda sina föräldrar, men på olika sätt. Om ni känner att du kan vara "borta" i några timmar och komma utanför väggarna är det inte alls fel! Strunta i folk och kämpa vidare!



Vi har här bestämt att jag är hemma i ca 1½ år, men om det hade funnits ekonomisk möjlighet för pappan att vara hemma så hade vi absolut tagit den chansen. (Min sambo har pluggat i flera år och jag jobbat sista åren så hans "hemmapengar" blir urdåliga. Han måste dessutom hinna studera klart för att kunna vara hemma senare).



Vad jobbade du med innan du gick hem på mammaledighet?

Postat av: thess

Publicerad 2012-04-11 10:53:19

Men dryg kommentar! suuuuuuck...

Postat av: Jenny - Liam & Millie's Mamma

Publicerad 2012-04-11 11:17:06

Okej, jadu, hon har fortfarande inte lugnat sig, vi har haft 1 lugn kväll på 3 veckor nu så det tar ju lite på en men i natt sov hon mellan 23.30 & 05.30 utan att vakna så lite sömn fick man igen iaf :)



Ang jobbet så tycker jag att man gör precis som man själv vill, så länge ingen blir lidande av det så går det & eftersom Linus ändå har lika stor roll som dig så ser inte jag det som några problem & som förälder behöver man ensamtid ibland, jag har vart hemma i ca 3-4år dom senaste 6åren med barn men det va bara för att jag ville va hemma dom första 20månaderna & sen har det vart glapp mellan jobb & skola sen har jag helammat hela tiden så nu blir jag hemma ännu längre för jag planerar att amma ett tag nu igen men till hösten 2013 planerar jag att börja plugga igen fast då är ju millie ganska stor redan :P

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-04-11 12:31:38

Tack för en jättefin och inspirerande blogg! :) Lyssna inte på dumheterna en del skriver. "Dumheten är en egendomlig sjukdom. Den sjuke lider inte av den, utan bara hans omgivning."

Postat av: Lotta, Millebus & lill* i magen

Publicerad 2012-04-11 12:56:56

Låter som en bra ide tycker jag om det passar er. Jag vet exakt hur de känns efter att ha varit hemma för länge! Man behöver träffa vuxna med! Jag kan säga att de där få timmarna man är borta gör så stor skillnad. Man tankar verkligen på med energi och man kan njuta på helt annat sätt!!lycka till!

Postat av: Cecilia

Publicerad 2012-04-11 20:53:15

Herregud va e de för människor o lägga sig i?! Bry dig inte om andras åsikter. Ja förstår dig fullt ut! Avundsjuka människor som älskar att lägga sig i eller tracka andra verkar man alltid stöta på lite här o var, inget att bry sig om men visst fan blir man förbannad! Tyvärr verkar de bli så att desto större blogg man har desto fler puckon verkar hitta dit. Hur e det med lilltjejen? Har hon blivit kvitt viruset? Det var riktigt obehagligt där ett tag =/ ja känner mig riktigt uppskrämd inför när vår lilla kommer, men vilken tur att du funnits vid hennes sida varje gång så hon klarat sig! Kramar

Postat av: malin

Publicerad 2012-04-12 07:10:27

Klart du ska börja jobba Patricia, om du vill det :) Jag kom tillbaka till jobbet på heltid efter att Leija blev 5 månader. Jag klättrade på väggarna hemma, fel i mångas ögon - men vem bryr sig? Effektivt i de flesta.



Dessutom behöver inte Novali dig mer än Linus över huvud taget. Du är inte prio 1 för henne som någon liten tös här ovan skrev. Utan ni är prio för henne båda två. För linus kan ta hand om henne precis som du kan, ingan mamma är mer värd än pappa till barnen idag. Vi lever inte på stenåldern. Varför skulle mammorna vara mer viktiga än papporna!? Självklart är det amningen folk tänker på. Men folk som tänker så är bara helt bakom & knäppa hela bunten. Det finns de som inte KAN amma - dåliga föräldrar då? Knappast :)



Kör på tjejen. Ingen vet bättre än du själv trots allt. Vill du jobba så gör't. Jag ångrar inte en sekund att jag gick tillbaka till heltid när Leija var 5 månader. Det gör att jag har hur många dagar som hellst kvar NU & kan vara hemma om jag skulle vilja, med min 2åriga dotter. Vilket är helt underbart, den dagen jag känner att jag vill va mammaledig en vecka :)

Postat av: Sofi

Publicerad 2012-04-12 09:03:21

Tycker du är stark som vill tillbaka till arbetslivet och att din sambo vill ta sitt ansvar som pappa. Ni är en stark familj som jobbar tsm och inte bara mamman som måste ta de tunga ansvaret. Kör på det. Blir imponerad av att läsa detta att ni vill göra detta. Kör hårt håller tummarna för er. Och nä er dotter tar inte skada av det utan blir starkare för hon blir van att både vara med mamma och pappa. Ni två ska ha beröm som föräldrar för ni båda vill ta ert ansvar. Och inget annat. /S

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela