Publicerad 2011-09-21 21:53:44 i Frågor & Svar,

- Svar på kommentar.


Anonym:
du kallar väl inte linus föräldrar för wiljas farmor och farfar? jävligt otänksamt och elakt mot dom som faktist är hennes farföräldrar isf. Kan inte rå för att tycka illa om det är så.

Svar:
Uppenbarligen så känner du inte till allt så väl, och med tanke på hur du skriver så har du inte riktigt läst mina inlägg, utan du ser det du vill se.
Om du tänker efter så skriver jag ALLTID: Farmor Gunilla, eller Farfar Bengt! Vi har valt att göra så, då det snart kommer ett syskon till Wilja. Och ingen av oss vill att Wilja ska känna sig utanför, eller undra.
När hon blir större kommer hon SJÄLV att förstå, och få välja vad hon vill säga.
Hon VET att hon har sina biologiska, och hon VET att hon har sina plast som gör totalt allt för henne.

Enligt mig så är det en ren lycka att hon får ha så många vuxna vid sin sida, som verkligen bryr sig om henne! Det hade jag själv önskat.  Att VARA en farmor är mer än bara själva titeln. Tänk på det!
Linus föräldrar har funnits där för Wilja mer än vad jag kunnat drömma om!
Dom har varit med varenda steg, tagit till sig henne. Jag är så jäkla glad att hon har dom.

Idioti, ren idioti som inte förstår bättre själv.
Hon träffar sina biologiska när hon är hos S ibland, och då säger vi självklart farmor & farfar?
Herregud!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-21 23:14:38

Ååh, tack så hemskt mycket!! Vi är väldigt nöjda med hans namn då vi ville ha ett ovanligt namn, endast 30 st i Sverige som heter det enligt SCB :) wilja är också ett otroligt fint namn, det pratade vi lite på innan vi visste att vi väntade en pojke. :)

Jag förstår att du längtar! Hur känns det att vara gravid med bebis nr 2? Har tänkt mycket på det faktiskt, känns som att det kommer kännas så konstigt andra gången med tanke på att man då vet mer och så ;p



Och du, jag vill också säga till dig att jag tycker du verkar vara en stark person (en fin människa också för den delen) så skit i alla tönt-kommentarer som folk verkar ge dig ibland. :) jag gillar din blogg och det ska bli kul att följa din graviditet och din söta dotter :) kram!

Postat av: Fia

Publicerad 2011-09-22 00:08:06

Aldrig, aldrig kan ett barn ha för många som älskar honom eller henne!!

Postat av: Madde

Publicerad 2011-09-22 00:34:33

omg fan va folk ska störa sig på allt!

Förstår inte varför du bemödar dig att svara på alla haters kommentarer!

Njut av din lycka ist - du har så förtjänat den!

Postat av: Trixie; en medveten mammas vardag

Publicerad 2011-09-22 07:46:07

Men herregud... Jag har en helt SLÄKT som är "bonus" men likväl kallar jag alla på den sidan för mormor, kusiner, mostrar, morbror... Och det innebär väl knappast att jag inte VET eller inte KÄNNER att jag har mina biologiska??! Jag känner mig HEDRAD och GLAD över att jag får kalla dom för det trots att vi saknar blodsband. Tänk vilken lyx för Wilja att ha två farmödrar och två farfäder. Det finns vissa som inte har någon!



Stor kram till dig fina P!

Postat av: Emeli

Publicerad 2011-09-22 07:55:16

Tycker ni gör helt rätt!Som barn hade jag själv en "extra" farmor och farfar som egentligen var några väldigt nära kompisars farmor och farfar. För mig kändes det bra då min egen farfar var död och farmor senil och bodde 150 mil från oss. Absolut inget fel att göra som ni gör :)Så synd att folk ska lägga sig i, jag tycker ni sköter er exemplariskt!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-22 09:35:44

mitt barn nr 1 kallar sin ike biologiska morfar & farfar för just det. vad e felet..?

spelar väl FAN ingen roll..

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-22 11:22:11

ja åååh va man e hater å idiot om man kritiserar och inte håller med om något. Man får ju bara nicka, hålla med och slicka lite arsle här ser jag. Du sjönk verkligen i mina ögon nu och då har jag ändå läst din blogg ett bra tag. Alla kan inte tycka likadant och nej jag har ingen bruten familj med dubbel uppsättning av alla släktingar och som sagt tycker JAG de låter otänksamt och okänsligt mot de riktiga farföräldrarna. Väx upp människa, jag är inte idiotisk någonstans bara för att jag inte håller med dig. Du behöver inte hoppa dina läsare för att alla inte tycker likadant. Stäng ner kommentarsfunktionen för fan om det är så jobbigt att folk "lägger sig i" och tycker något annat än du gör.

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-22 11:42:46

HEEJ!



Det är inte ofta jag brukar kommentera inlägg....men faan! Blir förbannad ju!:)



Alla som känner dig väl vet hur du är som mamma. Att du gör allt för dina barn. Tänker alltid på hur du ska göra så att det blir bäst för hela familjen.



Sen måste du försvara dig själv och din mammaroll mot kommentarer från folk som inte känner dig.



Och förresten, vad tror de själva som kommenterar så dumt? Tror de inte själva att du har såna saker i åtanke??? Löjligt!



Älskar dig syrran!

Puss!

Postat av: Tittie

Publicerad 2011-09-22 13:12:23

jag har tre äldre halvsyskon (dem är helsyskon) och deras farmor och farfar har alltid varit min farmor och farfar sen jag var liten. Jag vet mycket väl om att jag har en biologisk farmor men hon och jag har aldrig kommit lika nära som jag gjort med mina syskons. Som du skrev så handlar det om så mycket mer än bara en titel. Självklart betyder dem alla lika mycket men det betyder extra mycket att personer man egentligen inte ens är släkt med älskar en så mycket ändå! Så kommentaren du fick tyder ganska mycket på okunskap. Kärlek kan man aldrig få för mycket av. Och jag tycker du gör rätt som låter Wilja kalla dem för farmor och farfar, och dem verkar vara exemplariska sådana!

Postat av: Eva M

Publicerad 2011-09-22 13:56:32

Min lilla Alicia var bara 6 månader då hennes pappa och jag separerade.... hon fick växa upp med sin mamma och pappa på olika håll.... hon är idag snart 6 år.... hon fick när hon var ca 8 månader en till fadersfigur i hennes liv, alltså min nuvarande man.....

hon började att prata och lärde sig "mamma" och "pappa"..... hon sa mamma till mig och hon sa pappa till sin pappa.... men vidare sa hon pappa till min man oxå.... visst var de dem som la sig i o sa att min man inte var hennes pappa och hjälpte henne med vad han heter.... Detta gjorde mig ursinnig.... hon om ngn visste väl hennes "pappa" var.... hon fick fortsätta att säga pappa till dem båda och gör så än i dag.... tror att det bara det är osäkerhet hos andra som gör att de säger som de gör och tycker som de tycker... Alicia vet vem som är vem och hon säger iallafall som hon gör.... och hon säger pappa till dem båda när de är i samma rum.... och skulle någon fråga henne vilken pappa hon menar lägger hon till deras namn helt enkelt.... klips liten tös.... ingen ska komma och säga att det inte är bra att barn säger mamma eller pappa till ngn annan.... hon säger även så om sin farmor.... hon säger farmor till sin farmor och farmor även till min mans mor.... ingen tycker att det är fel.... se det som en kärleksförklaring "jag tycker om dig" och "jag accepterar dig i mitt liv".

Barn är så härliga med sitt val och ärliga. varför förneka det som de själva väljer....

Om Wilja vill säga farmor till Linus mamma så ska hon väl få göra det om hon skulle säga det... lika så är det om hon väljer att säga pappa till Linus... hon vet i alla fall vem som är hennes "biologiska pappa".... barn är inte dumma utan bara ärliga.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela