Publicerad 2011-09-07 16:35:02 i Måste ha - Wanties,

- Nya kläder till starten!




På förmiddagen så pratades jag vid med Svärmor! Bestämde oss för att åka till Enköping och kolla lite kläder till Wilja nu till dagis-starten! Som hittat. Blev ju lite panik nu med dubbel-uppsättning, skor, regnkläder, vantar o så etc. Så nu har pigan fått 6 st nya vantar (sen ett par med fleace och som är regntäta)! Ett par ordentliga höstskor hon kan leka omkring i på dagis! Sen två st vanliga baströjor, STRUMPOR i massor då tvättmaskinen måste äta upp våra?? Två par mjukisar! En skit söt mjukisdress från hm. En randig tunika med tillhörande byxor. Sen ett par 'Vintertights' som är tjocka, MJUKA, varma och håller tätt och håller fukten borta!' Helt otroliga. Im inlove! Mössa, Svärmor köpte den jätte fina koftan till Wilja.

Nu är nästan allt färdigt!
Ett gäng med nya tights, lite baströjor och lite med hoods. Sen är hon klar för dagis! Och en liten ryggsäck :D

Har ni tips på bra dagis-saker som går åt?
hjälp hjälp! På måndag är de dags som sagt!^^ :D åh så kul.

Fikade lite innan vi åkte hem, haft en jätte mysig dag verkligen! Tack underbara Gunilla för allt :)
Nu blir de att göra lite middag så småningom! Lucas och Linus är och hämtar vår garderob. ÄNTLIGEN, en månad senare bara!^^ :D Får hit ALLA mina kläder! YEY.

Postat av: Malin- Mamma till Milla

Publicerad 2011-09-07 17:04:27

Letar efter ett par höstskor till min tös som är likagammal som Wilja. Vart har du köpt de skorna på bilden??? :))



Kram

Postat av: Sophie

Publicerad 2011-09-07 17:09:57

Jag skulle inte köpa så mycket nytt, alla kläder på dagis blir oftast förstörda. Målarfärgen dem håller på med går inte bort på kläder mm. Så jag skulle rekommendera att du 1. inte skickar me kläder som du vill ska vara hela/fina 2. köpa kläder begagnat som hon kan ha på dagis. Alltså att du skickar med en extra uppsättning kläder som dem får ta på henne när hon ska göra saker som måla.

Vet att nån hade skickat sin unge till dagis med en ny didrickson overall och låtit barnen måla med karamellfärg i snön, overallen vart förstörd och mamman vart arg.



Kram Sophie

Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2011-09-07 18:21:24

Massor med kläder. Klart man vill ha nya fina kläder till dagis. Men tänk på att där blir dom skitigare lätt och dom byter jämt kläder på dom ;) Så ta med massor med extra kläder att lägga i korgen(eller vad det nu finns tillgång till att ha sina kläder i)



Stövlar, galon/regnkläder för dom är ute mycket (iaf på Viras dagis, idag var dom ute fast det spöregna) Sen är det så som blöjor osv som ska dit.



Kommer gå jätte bra för er.

KRAM

Postat av: Carro

Publicerad 2011-09-07 20:27:21

Hej bästa Patricia! Det finns en enda blogg jag följer och det är din, oavsett om du är lycklig/olycklig så går det inte för mig att sluta läsa, en prioritet för mig att kolla in här varjedag :)

Ett tips, skaffa dig en bh-påse som man har i tvättmaskinen och lås in alla strumpor i den så kommer du aldrig mer ha omaka par till Wilja!

Min sons förskola har önskemål om att det finns egen kudde, napp/gosedjur, regnställ, stövlar, ombyten som är slitstarka och inget man ska vara försiktig med, namnmärkt, höstvantar, tjocka strumpor/sockor, gärna kollagebilder på familjen ifall barnet skulle bli ledset=en bra tröst, mössa/keps och så tror jag inte att jag missat något.. sånt märker man i efterhand.. Har själv bara hunnit vara på dagis i tre dagar sen blev han sjuk och DET ska du vara förberedd på, så ladda upp med toapapper, alvedon/suppar, sömnlösa nätter och ett starkt tålamod.. du kommer säkert tänka mycket på om att vem som ska se wilja bland massa andra barn när hon behöver det men det ordnar sig alltid.. Tänk på att visa henne tydligt att det är roligt och tryggt på dagis för minsta lilla osäkerhet märker barnet när du minst anar det! Hoppas ni fått en bra förskola och lycka till så länge :) kram

Postat av: jossan- mamma till aleksander

Publicerad 2011-09-07 21:44:29

hey, alltså.. Jag har lika mycket panik själv trots att jag jobbar på förskola 1-3år, aleksander börjar om TRE veckor. Det försvinner saker, hela tiden. Det är inte pedagogernas ansvar att ta reda på omärkta kläder så det är bra att du märker allt med wiljas namn&efternamn. Nappar, skor, strumpor, VANTAR och mössor är det som försvinner mest..hela tiden. Jag har också laddat upp med små vantar och tonvis med strumpor. Så jävla tröttsamt att maskinen käkar upp dem. Men tro mig...dagis äter mer kläder än någon tvättmaskin i hela världen. lycka till..och kom ihåg..på FÖRSKOLAN tar dem inte hänsyn till wiljas nya vita tröjor eller fina rosa klänning, dem kladdar för att utvecklas, oavsett om det är färg eller ketchup.

Postat av: Maria - Cevins mamma

Publicerad 2011-09-08 08:35:52

Hejsan. Om jag vore du skulle jag inte haf dem där kläderna på dagis. För det finns såna som tar andras barns kläder.



Jag köpte nya kläder till Cevin när han började, och det försvann första dagen när inskolningen var klar. Sen såg jag en familj på affären och såg att det barnet som går på Cevins avdelning hade på sig hans tröja.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela