Publicerad 2011-09-28 09:25:38 i Gravid med lillasyster<3,

- Nu är vi inne på halvtid! <3 20 veckor.







Nu är det bara 20 veckor tills vi får ha dig lilla i våra armar! <3
146 dagar, helt otroligt. Tycker inte ni att de känns som jag berätta detta igår??

Bebis: I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) ca 26 cm från huvud till fot. Vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna. Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.
Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.

Mamma: Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.

Pappa:

De flesta kvinnor och män börjar fundera mer på sin relation till sin egen mamma och pappa. Du kan kanske prata med dina föräldrar eller far- och morföräldrar för att få deras historia. Kanske får du en annan bild av dina nära när du hört deras berättelser. Du kan kanske få svar på frågor och funderingar kring din egen uppväxt.

Mammas egna tankar:
Det går lixom inte att förklara riktigt! Halva tiden har redan gått, och tiden har verkligen bara susat förbi. Har inte hunnit med känns det som! Jag vet att denna tid med W kändes som en hel livstid. Nu har den bara ... *poff* gone! Känns lite sorgligt, jag NJUTER mer denna gång än med Wilja! Jag tar verkligen vara på denna känsla.

Jag mår fortfarande bra! Nästan lite pinsamt, för de finns många som verkligen har ett helskotta. Ingen känsla av foglossning, rör mig precis på samma sätt som tidigare! Känner att jag är mindre nu än med W, inte ökat lika mycket i vikt. Känner mig smidig!

Har börjar få halsbränna, men de är det enda! Jag känner mig fortfarande knappt gravid. Hoppas på att få må såhär tills det är dags! <3 20 veckor kvar.. Helt galet!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-28 09:38:27

Oj redan 19+6 va fort det går...

Postat av: Moa

Publicerad 2011-09-28 18:55:59

Gud vad skönt att du inte mår dåligt, mår själv oförskämt bra!! Undrar ibland om jag verkligen är gravid haha.



Har verkligen fastnat för din blogg, dels för att den är rolig att läsa och sen för att jag själv är gravid fyller 21 nästa vecka och är i samma vecka som dig. Då så kan man jämföra lite grann :)



Hade bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela