Publicerad 2011-11-10 09:26:15 i Wilja 17-24 månader,

- En mamma som är fruktansvärt stolt.




Igår va de en stund som jag kände mig oerhört stolt efter samtalet på förskolan!
Dom frågade mig hur jag kände mig bekväm med platsen, hur personalen arbetade och så. Jag har tidigare nämt att jag är väldigt glad över att Wilja hamnat just på Backsippan! Men jag är förbaskat glad. Har fått höra så mycket från de äldre här i Bålsta man kommit i kontakt med om att Backsippan är bland de bästa förskolorna som finns här. Lärare säger att de märks vilka barn som kommer därifrån och andra förskolor!
Jag älskar deras sätt att arbeta, den nära relationen till barnen. Och att varje barn får den tid de behöver! Kan ha o göra med att dom enbart är 14 barn mellan 1.5 - 3, och 4 st heltidare. Och tar in extra vid behov! Är ute i skogen 3 dagar i veckan, är ute väldigt mycket och får de dom behöver. Bra hemlagad mat, ja.
Kort sagt, är otroligt nöjd över personalen, och känns förbaskat tryggt att ha henne just där! Hon har hittils aldrig någonsin kommit hem smutsig, aldrig med tung blöja. Inte ett enda PLAGG eller inte en enda VANTE har försvunnit! De fick jag höra, att folk stjäl, de försvinner. Så min bild av en förskola innan va rent: Kaos! Och därför ville jag först att Wilja skulle få vara hos en Dagmamma. Men nu har HELA min syn ändras! Kan med stolthet säga att jag tycker verkligen att förskolan är nånting som är BRA. Både för det sociala och utvecklingen för barnet. Glad bebis, glad mamma.

Sen så satt vi och pratade om hur dom upplever Wilja! Det som fick mig att bli alldeles rörd va när hon sa: Det märks att Wilja har det bra, hon är så otroligt trygg i sig själv den här lilla tjejen.
Även att Wilja leker så fint med sig själv! Än sålänge intresserar hon sig inte speciellt för dom jämnåriga, nått som hon aldrig har gjort. Utan är dom på gården, så går hon alltid upp till lekstugan och leker med barnen från den andra avdelningen (de äldre) de som leker lite mer med HENNE.

Men hon är så nöjd. Hon leker fint, gnäller väldigt sällan! Äter bra. Dom berättade att de är sällan man ser en sån fingerfärdig och kreativt litet barn. Kan hon ha fått de från vår sida av släkten?
Följer med i alla sånger, och talet har exploderat.
Och just med TALET så har jag otroligt mycket att tacka förskolan för! Har verkligen exploderat.

Hon säger ifrån när någon slår till, men än sålänge har hon inte börjat själv. Inte slåss, puttas eller bitas. Men de kommer säkert att komma snart som dom talade om, dom tar efter så mycket från varandra. Efter det här samtalet så känner jag att det verkligen är rätt! Dom kan så mycket om henne, vilket visar vilket intresse för just barnen. Känns toppen!

Ett riktigt hönsigt och stolt mamma-inlägg! ♥

Postat av: ENDENISE - Mamma till 2 i December

Publicerad 2011-11-10 11:47:08

Härligt att höra! Stolta är vi allihopa hela tiden, men ibland blir man sådär extra stolt :)

Postat av: Emelie

Publicerad 2011-11-10 17:31:05

Vad glad jag blir att höra att allt fungerar bra för er och att få höra att det finns förskolor som föräldrar tycker fungerar bra. Det pratas så mycket skit om förskolor. Jag vet ju hur jag vill ha det när jag kommer ut i "verkligheten" efter att ha pluggar klart. Men det jag sett hittils har fungerat bra men det är ändå mycket jag vill förändra på dom ställena.

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-11-14 11:35:06

Hej :)

Tänkte bara skriva några rader då jag har läst din blogg sen starten, men aldrig kommenterat.

Jag bor också i Bålsta och jobbar som timvikarier på olika förskolor. Så en dag förra veckan jobbade jag på Backsippan och fick då se att Wilja går där.

Nu till saken: Du har en otroligt fin och snäll dotter. Hon känns äldre än vad hon är, det tänkte jag på när jag satt ocg "degade" med ett par barn. Jag fick sitta och göra "korv med bröd" i lera till alla barn utom Wilja, för hon försökte verkligen själv! Istället för att gnälla och säga att jag skulle göra så försökte HON. Den minsta vid bordet! Jag blev imponerad :) Och hon var så snäll mot allt och alla.

Förstår att du är stolt, för det borde du vara! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela