Publicerad 2011-11-10 17:09:41 i Recept, mat & bakelser,

- Dagens goa middag!





När vi kom hem från dagis så fick Wilja lite mellis i sig! Sen slängde jag ner henne i badet, och där satt hon och plaskade i 30 minuter. Hon älskar att bada, över allt annat! Och skriker oftast när jag ska ta upp henne... Men jag får en lugn stund att sitta där inne, och hon njuter utan att säga ett ord till mig, utan leker HELT upptagen med sina badleksaker! :D

Sen blev de att göra lite middag, kollade vad som fanns hemma och bestämde mig för att göra gulaschsoppa för FÖRSTA gången! Men jädrans i helskotta, de bara piiiiiip i munnen! :D Top fem enligt Linus, och då måste ja ju stoltsera mig själv lite o skryta om att ja gör rätt go mat! ;D Så den fick helt klart ett bra betyg!
Blev att steka lite pannkakor till mina hjärtan. Jag själv föråt mig på grytan, så fick inte ner någon. Men Wilja och Linus smaskade på bra! :D

Så nu har han både soppa & pannkaka till matlåda imorgon! :D han är glad, jag är glad.
Nu blir det att: VILA.
Känns som jag har varit igång från morgon till kväll! Så kolla på lite Greys nu och sen soffläge ännu mer. Träning blir det för hjärtat, och jag ska försöka få wilja att varva ner en sväng!

Till soppan behöver du:
  • Ryggbiff eller grytbitar, vilket jag använde idag.
  • 4 st potatisar
  • 2 st gula lökar
  • 1 st paprika
  • 1 st vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar oxbuljong
  • Cayenne peppar, peppar, salt.

    Bryn de hackade köttet i en kastrull, tillsätt sedan hackad lök och paprikan! låt stå och puttra en stund. Blanda i tomatpurén och kryddorna, ställ åt sidan.
    Koka upp vattnet och tillsätt buljongen. Häll i hälften av vattnet i grytan och koka i 20 minuter.
    Tillsätt sedan potatisen som är hackad i bitar, och resten av buljongen. Koka yttligare 30 minuter!

    Servera med en klick creimfresh, HUR gott som helst.

Postat av: ENDENISE - Mamma till 2 i December

Publicerad 2011-11-10 21:22:08

ååh min favorit soppa :D

Postat av: Caroline Elisabeth - Mamma till Jennifer

Publicerad 2011-11-11 09:58:01

Mums vad gott det såg ut! :) Vill också lära mig göra soppa, jag får aldrig till det så det blir riktigt smakrikt och gott. Får öva lite mer, haha.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela