Publicerad 2011-07-12 08:46:32 i Gravid med lillasyster<3,

- Vecka 8 <3



smaklökar

Livmodern expanderar för att ge plats åt sin lilla gäst, som nu är ungefär 1,6 centimeter lång - ett litet hallon. Det sker många förändringar denna vecka – den lilla svansen som embryot hade är borta och alla organ, muskler och nerver börjar fungera. Inne i hjärnan förgrenas nervceller och bildar primitiva nätverk. Händerna böjs nu vid handleden och simhuden mellan tårna börjar tillbakabildas. Början till ögonlock formas och tungan börjar utveckla smaklökar.

Din kroppsform har förmodligen förändrats märkbart nu. Brösten kan ha växt så att du behöver en större BH som ger bättre stöd och ditt midjemått kan ha expanderat. Du kanske redan får packa undan favoritjeansen till nästa år.

Se vad du behöver äta och dricka när du är gravid för att bebisen ska få allt den behöver. Det kan också vara bra att ta en titt på hur föräldraförsäkringen fungerar, så att du är väl förberedd och kan planera.

OBS: Forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Dessa sidor om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.

Om hur mamma känner:
ÅÅÅÅÅH! Mitt lilla hallon. De känns helt otroligt att något så litet faktiskt redan har ett hjärt som SLÅR! Även om jag vet att de e några veckor kvar tills den största faran är över, så har jag bestämt att så ska de inte bli :) Vår lilla bebis ska komma. Punkt slut!
Annars så mår jag tip top, fortfarande inge illamående alls *peppapeppar*.

Har inte fått större byst, utan har fått större mage. Den är som en liten gummiboll redan längst ner! De kanske har att göra me att de inte va sålänge sen jag bar Wilja i magen? Eller?

Den står mer rätt UT den här gången hittils! Den är lixom spetsig :D haha, helt annorlunda från Willy.

Postat av: Josephinewestling - Mamma till Vira

Publicerad 2011-07-12 09:07:04

men gud va kul gumman! grattiiiiiiiiiiis

Postat av: Jo

Publicerad 2011-07-12 09:38:30

Hej!

Jag backade tillbaka nåt år i din blogg och läste ett inlägg som du skrev 2010-01-21.... de heter "om några år" Där har du skrivit om framtiden, efter vilja kommit ut! Himmel så rätt du hade, förutom att du & Simon nu separerat förstås... men annars... Att du skulle gå över tiden, att hon skulle älska mat, inte ha nå hår, att hon snart skulle få ett syskon o.s.v! Häftigt att du hade så rätt! =)

Postat av: Madde

Publicerad 2011-07-12 10:18:01

Grattisssssssssssss:) Kunde ju næstan tænka mig det hehe men vad skoj, allt rullar på før dig o hoppas verkligen du får va superlycklig før gott denna gången:) Men det troer jag, du verkar hittat rætt! :)

Kram

Postat av: Cissi - mamma till Cornelis

Publicerad 2011-07-12 11:28:15

Åh så mysigt! Jag börjar verkligen längta efter nummer två jag med!!



Haha, ja det tycker jag att du har gjort. Du har skrivit lite så att man skulle kunna fatta fast ändå inte om du förstår ;)



Med oss är allt bara bra, med er? Massa kramar

Postat av: Emeli

Publicerad 2011-07-12 12:29:11

Tack :)

Ja det var på tiden :) Med mig är det bara bra och livet leker



Kram

Postat av: Charlotte - Mamma till Nikita

Publicerad 2011-07-12 13:02:48

Åh så mysigt! :) Jag tänkte precis samma, att jag alltid ska vara före, men nu är det inte lika långt emellan som det var mellan Nikita och Wilja.



Jag har fått må ganska bra, knappt mått illa men däremot spytt 1 gång. Har varit superkänslig mot alla dofter och velat spy för varje doft typ :) Nu känner jag inte ens att jag är gravid förutom att magen växer som jag vet inte vad! :)

Kramar!

Postat av: Louise

Publicerad 2011-07-12 19:34:12

Gud vad kul! Grattis! :) Håller tummarna att det går bra, vilket det säkert kommer göra!



Det värmer verkligen i hjärtat, ni verkar vara en så mysig familj :)

Postat av: Helen

Publicerad 2011-07-12 21:54:38

blev tipsad om denna blogg, verkar vara kanonhärlig, ser fram emot att följa dej. Fick själv mitt första barn i juli 2010 och är gravid igen och väntar bebis till januari 2012. :)

Postat av: sanna - mamma till Embla

Publicerad 2011-07-12 22:00:32

Jag har läst din blogg ett tag nu och har haft någon aning om att de har varit något på g . Så kul att de var något bra och inte något åt de andra hållet :)



Fortsätt med det du skriver så har du iaf kvar mig som läsare , underbar blogg :)



Kraam

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela