Publicerad 2011-12-07 12:51:52 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 30, 29+0 <3




Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.6

 

Mammas egna tankar:

Ja, herrejesus! Nu är vi här... I vecka trettio. För 26 veckor sedan fick mamma & pappa reda på
att du låg inne i min mage, även om vi nästan visste vad testet skulle visa! ♥ Konstigt nog blev de endå en chock. Lilla bebis i magen vad vi nu längtar efter dig! Helt oförståligt att vi har kommit såhär långt nu, nu ÄR det inte allt för lång tid kvar! Veckorna kring jul & nyår kommer spring fram, sen är det Janurari. Och i Februari så är du förhoppningsvist här hos oss! Om du inte håller dig inne EXTRA länge som storesyster din!♥ Jag mår fortfarande jätte fint, har inte så mycket besvär. Foglossningen kommer och går lite som den vill, inte super jobbigt men inte superbekvämt heller. Denna lilla flicka rör sig inte lika mycket i magen som sin syster! Av de jag minns så var Wilja A L D R I G still. Denna lilla fröken har verkligen sina tider, och hennes sparkar har aldrig gjort ont! Och det minns jag att Wiljas gjorde, eller när hon parkerade foten under revbenet och bestämde sig för att ligga kvar så.

Postat av: Tina- Julians mamma

Publicerad 2011-12-07 15:02:33

Hej. Tittar in och säger hej bara. Hittade hit via ida på frandagett.blogg.se. Vilken fin blogg du har. Den åker till favoriterna! Åh vad mysigt att vänta syskon! Jag längtar tills det är vår tur att få ett syskon, men än så länge är vår son bara 7 månader så det får vänta i alla fall något år till :) Angående potträningen du frågar om i inlägget ovan vet jag inte mycket bara att jag sett en bok som heter "äntligen bajs", jag köpte den i present till en kompis dotter och den verkar både rolig och pedagogisk och tar upp det här med pottan och att kissa och bajsa på den på ett kul sätt för barnet! http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129674530



Lycka till med potträningen och den nya graviditeten!



/tina

Postat av: Caroline Elisabeth - Mamma till Jennifer

Publicerad 2011-12-07 23:37:23

Magen blir större och större och snart har ni er prinsessa hos er. Du är jätte fin Patricia! :)

Postat av: Moa - Dagens blogg tävling ♡

Publicerad 2011-12-09 12:00:47

Finaaaa magen :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela