Publicerad 2011-12-19 19:46:12 i De bästa av Bålsta! <3,

Typ, ett jätte aj.


De vackra lilla monstret ligger i sin säng och sussar sött! ♥
Mamma sätter sig ned med en rygg som dunkar och bränner, mellan benen är de ännu värre! Känns som jag bokstavligen ska skita ut lillasyster. Jesus, jag HAR gjort för mycket idag. Utan att tveka! upp och ned, ut & lek! Rensat och åter igen storstädat. Ja, jag känner mig mer död än levande just nu.

Wilja är världens bästa när hon är bäst? Men senaste dagarna (veckorna) så har hon ju trilskats med sömnen! nu är de så mest dels hela dagarna. Trots och åter trots! hon blir så förbannad och skriker sig blå om minsta lilla inte går hennes väg. Hon är verkligen f ö r j ä k l i g om man får säga så...
Imorgon har vi föresten föräldrautbildning?! vilket vi har missat helt. Hur ska vi lösa detta på bästa sätt nu då!

Ni som gått på föräldrautbildningen, var det något att 'ha?' gav de mycket?
Tänkte mest på att jag har gått igenom en förlossning & har faktiskt barn. Vad kan jag mer lära mig?

Postat av: Carro

Publicerad 2011-12-19 19:54:29

Vi får inte få på föräldrar utbildning med andra barnet. Tråkigt, för hade vi fått, så hade vi gått igen. Jag tyckte det var himla härligt att få umgås med andra i samma sits & få diskutera om olika saker. Kram på dig! Hoppas värken släpper snart!

Postat av: Mica

Publicerad 2011-12-19 19:55:25

Var mycket om förlossningen och när man kommer hem från BB. Har du redan vart med om det vet du ju det mesta skulle ja tro , en del om bedövningar och så vidare. =)

Postat av: Katinka, mamma till Elias & Nora

Publicerad 2011-12-19 20:03:39

Du måste vila !!



ANG föräldrarutbildningen så är det inte mkt att ga faktiskt, kan ju vara kul för linus att få höra någon berätta och svara på frågor men annars så kan man läsa sig till der mesta eller ja vi har ju redan fött barn så vet ju hur det funkar ;)



kram!!

Postat av: ENDENISE - tävlingar igång ♥

Publicerad 2011-12-19 20:12:36

på min mVC hade dom omföderskegrupp, men jag skippade den också. Man har ju varandra på internet och de räcker tycker jag :D

Postat av: Madde

Publicerad 2011-12-19 20:16:33

Jag går på föräldrautbildning och jag tycker inte det är så jätte viktigt att gå på. Man går igenom det man typ redan vet.. Och du som redan har gått igenom en förlossning behöver nog inte om du inte vill träffa flera som är gravida :) Det är kul o höra deras tankar och funderingar!

Postat av: Elin

Publicerad 2011-12-19 21:56:42

Jag tänkte nog beställa hem hår i färgen Pg- 18/60 för jag är inte så mörk ändå och se om det passar annars byter jag färg! Men är inte så pass mörk att pg-24 passar, men vilken längd rekommenderar du? vill inte ha så jättelångt hår ändå för vill att det ska se naturligt ut! :)

Kram

Postat av: Alexsandra

Publicerad 2011-12-19 22:18:47

Lära i lära.. Jag gick när jag väntade Benjamin och Ville inte för att lära nog utan för att byta tankar, funderigar höra andras historier osv! Helt klart roligt, mysigt och nyttigt jag träffade många vänner som jag fortfarande kontakt med..

Kran

Postat av: Sofie

Publicerad 2011-12-19 22:55:04

Hej!

Vet att du redan har fött ett barn, men alla förlossningar är ju olika. När jag läste det du skrev om smärtan i ryggen och att det känns som du ska "skita" ut lilla syster, så kändes mina värkar å fattade inte riktigt först, å sen kom vattnet å då fatta ja åkte in till bb å var fullt öppen å min lilla dotter kom efter 30 min totalt tog det 1 timme från första känningen:) men du känner ju säkert själv förstås, men tänkte efter som du varit å stoppat en gång redan:/

Tack för en bra blogg

Postat av: Mica - Änglaförälder till Nicholaj & gravid

Publicerad 2011-12-19 23:02:06

Vad jag upplevde att jag fick från föräldrautbildningen var väl mest lite mer kött på benen och mer gemenskap med andra som var i en liknande situation och självklart fick ju min sambo en helt annan uppfattning av det hela. Han skulle ju faktiskt också få ett barn.



Fast det var ju också första gången man var gravid så man visste inget annat. :)



Men det man får "lära" sig är; andningen, amningen, smärtlindring, första dygnen & självklart om själva förlossningen. Har jag glömt nått?

Postat av: Linda Mark

Publicerad 2011-12-20 00:38:21

men du skulle väl dit med Linus? Ni skulle ju dit, han har inga barn, han har inte gått igenom en förlossning. Det är för hans skull som ni ska dit. Få honom att känna sig som en del av allt, för honom är det första gången... :) hehe

kraaaaaaam

Postat av: Sissela

Publicerad 2011-12-20 11:28:25

Hejje! Såg att ni skulle på föräldrautbildning,tycker absolut absolut ni ska gå,vi fick hur bra kontakt som helst med alla andra föräldrar,umgås,äter middagar,har mamma träffar osv kanske inte säkert man klickar med alla men ge det en chans ! Och så är det ju Linus första barn,även om du vet exakt vad som ska komma :))

Kram Sissela

Postat av: Elisabeth

Publicerad 2011-12-20 19:10:52

Känner igen det där med underbara barn som vissa dagar är som förbytta... T R O T S gaaaaaaaaaah!



Här blir man bara erbjuden föräldrautbildning till 1:a barnet och för att va ärlig tyckte jag det gav nada, mer än att man får träffa andra som ska få smått ungefär samtidigt...



Hur som helst, kikar in ibland - gillar din blogg!



God Jul!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela