Publicerad 2011-12-14 10:35:32 i Gravid med lillasyster<3,

Ny vecka igen, 31 <3




Barnet:

Barnet är ca 39-41 cm långt och väger 1,6-2 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om de finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången, där förlossningskanalen börjar.

Mamman:

Om din graviditet är normal och om du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar de vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor fortsätter att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller halvtid. Det gäller ocks om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningen kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tugnt, fördela vikten mellan båda händer så du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt med sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp föbereder sig långsamt men säkert på att föda

Egna tankar:


Åh jesus, de närmar sig! Med STORMSTEG, herregud! En lillasyster ska snart komma till oss ♥ Och de börjar nu bli rätt tungt, sover dåligt och får ondare & ondare vid ansträngning. Detta har verkligen varit en lugn graviditet om man jämför med Wilja! Då va jag som en jojo och satt a l d r i g still. Nu känns de som jag vilar rätt mycket!
Känner mig ledsen att jag inte är så 'aktiv' med Wilja! (bus och så) utan när vi leker så blir de av den lugna varianten! bygger, målar, läser, pysslar.. Linus får stå för buset i denna familj just nu!

Det märks också att det är han som gör rätt mycket nu hemma med henne, hon tyr sig lite ditåt! Mamma duger vid sovdags, annars så är jag nog rätt tråkig.

Så nu vill jag ha ut lillasyster så jag och Wilja får ha lite STÅÅÅHEJ och leka! Jaga & busa. Leka ute i snön! (om de kommer någon vill säga). Jag mår självklart fortfarande BRA! Men kan inte riktigt njuuuta då jag har lite ångest.

Men som sagt, ska ta vara på magen! det kan vara den sista gången♥

Postat av: nathalie 17 år och gravid

Publicerad 2011-12-14 10:43:53

fina människa och fina mgae!

Postat av: Erika - iTodd

Publicerad 2011-12-14 22:03:43

Fin mage! Och vilken mysig blogg :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela