Publicerad 2011-12-07 13:04:35 i Wilja 17-24 månader,

Hjälp med tips om pott-träning!


Imorse så vaknade jag och Wilja innan 07, Wilja SPRANG upp och satte sig på pottan! (hon sover ju utan blöja halva natten) , och hon KISSADE! Och bad mamma om papper ♥ Vi har ju inte kört igång pott-träningen på riktigt, men nu är hon verkligen själv redo för det! hon springer och förstår att hon måste kissa, bara en sån sak.

Men jag behöver nu ALL hjälp med pott-träningen!
Kan ni berätta lite hur ni själva gott till väga? hur man ska göra, tabort blöjan ett par timmar om dagen? ÖS på med hjälp! Blir lite ledsen i ögat om ni inte hjälper mig nu! ;) vore så otroligt skönt att ha ett blöjbarn innan sommaren iallafall. Så man kan ju börja lite smått om hon ändå är så 'redo?' :) Vid vilken ålder började ni pott-träna?

Postat av: Emelie- ensam mamma till två flickor.

Publicerad 2011-12-07 13:15:13

Jag ställde fram pottan så att den alltid var framme. Så fragade jag ibland om C var tvungen att kissa, hon provade att sitta, men kom det inget så försökte vi senare. Kissade hon på sig så var det inget med det, "hoppsan kom det i trosorna? Då tvättar vi bara dom." Ingenting fick bli negativt laddat, och jag skyndade inte på nånting. Hon lärde sig ju mycket på dagis också, av dom andra barnen.

Lycka till :)

Postat av: Jenny - Blivande 2 Barnsmamma

Publicerad 2011-12-07 13:56:57

Vi började med helt blöjfria dagar i några veckor/månader & gick på pottan med jämna mellanrum.

Visst det händer olyckor men det är sånt man får ta, tillslut har dom lärt sig att det bara är pottan/toan som gäller.

När det va dags för natten så hade vår son vart blöjfri dagtid ett tag (med mindre olyckor ibland) så vi tog bara av den för att testa.

Va noga med att inte ge honom nått att dricka ett tag innan läggdags & sen sätta på pottan det absolut sista man gör innan läggning.

Sen fick man gå/springa till toan direkt på morgonen också.

Det har hänt olyckor nattetid 2ggr sen vår son slutade med blöja, vilket är några år sen, dom 2 gångerna va under första 5 månaderna för att jag hade vart slarvig & gett honom dricka eller satt honom på pottan & sen vart vaken ännu längre & glömt sätta honom där igen innan läggning.



Stressa inte fram nått bara, det kan ge motsatt effekt, det sa dom till oss på förskolan, låt det bara va, tjata inte för mkt & så så att barnet inte blir avskräckt.



Lycka till!

Postat av: Helena

Publicerad 2011-12-07 15:48:05

vi köpte en toa ring eftersom viggo inte gillade pottan när han var 2,5 år tror jag,började med att köra en stund varje dag. sen till sommaren tog vi bort blöjan helt på dagen förutom när han sov middag. Nu under hösten sov han mindre middag så då behövde inte ha blöja alls så han blev helt torr på dagen. har fortfarande på natten men vi har sagt när blöjorna är slut i paket köper vi inga mer. lär säkert hända olyckor på natten men sånt får man ta.

Postat av: Amanda 19, mamma till Jolene

Publicerad 2011-12-07 18:24:01

Jag skulle rekommendera att du tar bort blöjan helt nu när ni kanske är lediga i jul. Wilja visar ju helt klart att hon är redo och då kan de vara en hjälp på vägen. Först kommer det ju lite olyckor, men oftast för att barnet inte hinner till toan, inte för att de inte kopplar signalen. De vet du ju redan att hon kan med tanke på imrse ;)

Jolene var helt blöjfri vid 19mån, innan hade hon haft blöja på dagis och när vi var iväg. Ca en vecka innan 19mån tog vi bort den helt, vi var lediga under sommaren då. Och ja ca en vecka tog de innan olyckorna slutade komma :)

Lycka till!! :D

Postat av: Sussi med bebis i magen.

Publicerad 2011-12-07 19:56:00

Åh vad duktig hon är, jag tycker inte att du ska göra på något speciellt sett. utan låt henne gå utan hemma kortare stunder och fråga henne om hon behöver gå på pottan.



Jag tror att det kommer när det kommer och när hon nu är så duktig att visa att hon är intresserad och vill så tror jag att det kommer gå galant! :)



KRAMAR

Postat av: Malin - Mamma till Nova & Bebis i magen ♥

Publicerad 2011-12-08 14:44:44

Men gud vilken duktig tjej du har som redan lärt sig att kissa på pottan :)

Vi har inte börjat pott träna ännu men vi funderar på att göra det snart. För hon kissar på pottan så fort hon inte har blöja på sig och hon säger även till när hon måste kissa eller bajsa. Men när man frågar om hon vill göra nummer2 på pottan säger hon nej så vi tar det där lite som det kommer. Tycker du kan börja med att låta henne vara utan blöja ett par timmar om dagen och se hur det går. Jag brukar påminna Nova då och då om att om hon blir kissnödig så står pottan där och så visar jag henne. Brukar inte alltid ha den på toaletten utan där hon oftast leker så att hon ser den :) Hoppas man hade lite tips iaf :P

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela