Publicerad 2011-08-04 19:34:41 i Gravid med lillasyster<3,

Vecka 12, 11+1 idag! <3




öra livmoder


Graviditeten inifrån:
Bebises sitthöjd är nästan 5,5 cm och den väger knappt 40 g. Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Nervceller har delats snabbt och neurologiska kopplingar (synapser) formas i hjärnan. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen.

Ansiktet börjar se alltmer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra, efter att ha suttit på vardera sidan av huvudet. Öronen sitter ungefär där de ska. Kroppens organ utför allt mer komplexa funktioner. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin till urinblåsan.

Mammas tankar:
Herregud! Redan i andra trimestern? Hur sjukt är inte det! Hur fort har inte dessa veckor gått? Shit! TRE månader, alltså 6 månader kvar. Blir ju lite mörkrädd! :) även om jag veet att dessa veckor kommer gå långsammare, och man blir tröttare och tröttare på att gå och vara gravid! ;)

Jag mår bra! Inget illamående alls, inte kräkts! Är trött. De är väl det enda jag kan gnälla på!
Skulle kunna sova precis jämt om jag fick bestämma. Men annars så :)
Känner att magen inte har växt nått, utan stannat av lite! första veckorna började jag bli orolig: vart ska de här sluta lixom! ;) Känner att jag ökat i vikt. Inte konstigt då jag legat under 50 de sista året vilket inte är normalt för att vara mig. Har lite större viktnoja än jag trodde, men det lägger väl sig.
Känner mig uppblåst och svullen!
Annars så njuter jag av den lilla <3

Vilken vecka började ni känna andra barnet jämfört med första?
Jag kände Wiljas första medvetna rörelser i vecka 16 :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela