Publicerad 2011-08-21 15:57:24 i En annan del av Stockholm!,

- Ska jag sluta skriva som jag gör?


Jag sitter ofta här och skriver... Sen raderar jag, skriver och sen raderar igen!
Tänker alltid: Vågar jag skriva det här, borde jag skriva det här?
Tänker att många i närheten inte tycker om att jag skriver så mkt om mig etc.

Men nånstans så valde jag det här i min blogg.
Jag valde att bli personlig, verkligen dela med mig av mig själv. Mycket skriver jag inte om, och jag kommer aldrig nämna många saker. Men om jag slutar! Varför ska jag fortsätta att blogga? Om jag inte får vara mig själv. Vem ska jag bli då?

Ska jag bara skriva positiva och falska inlägg bara för att dölja att det ibland är jobbigt?
eller att jag ibland känner att det är ett rent helvete. Det är från dag till dag, och dom dagarna jag är glad så spricker jag av glädje! Ska jag dölja att vardagen inte alltid är så jäkla perfekt?

Läser så många falska bloggar så jag snart spyr! Att läsa en blogg där ens vardag är SÅÅÅÅ bra var eviga dag får mig att kräkas. Men aldrig ett knyst om de där grälet för att killen inte tar sitt ansvar över barnet. De där bråket när mamman bara gnäller hela dagarna igenom på sin kille.. Ingenting sånt skrivs någonsin nånstans! Varför är de så fel att också berätta när saker och ting är rent utsagt förjävliga! Bara för att man bråkar betyder ju inte att man är olycklig?! Det handlar om att man fortfarande BRYR sig, de är därför man bråkar! men varför är det ett sånt stort hysch-hysch om det?

Postat av: Sanna - mamma till Embla

Publicerad 2011-08-21 16:10:10

Jag tycker din blogg är bra som den är och ändra inte på något för någon annans skull :)

Var och kollade på själva overalls modellen och blev lite små chockad att den var så tunn men då vet jag att den håller värmen då ! Ha en toppen dag !

Postat av: beatrice

Publicerad 2011-08-21 16:45:46

Sv: Tack så hemskt mycket! Vad glad du gjorde mig nu! :)

Tycker angående ditt inlägg att du har helt rätt. Har precis samma tankegångar som dig. Men så är man nästan lite för feg för att säga som det är, vad folk ska kommentera och fråga om varför man skrev så eller mådde si och så. Så när man har vägt för och emot så är det oftast lättare att inte skriva något alls, tyvärr...

Postat av: Caroline

Publicerad 2011-08-21 17:26:11

Jag tycker att du ska skriva precis så som DU vill skriva. Tycker inte folk att det är okej så får dom väl helt enkelt söka sig till en annan blogg! :) Stå på dig! Kram <3

Postat av: E

Publicerad 2011-08-21 18:39:13

Bara för att man inte delar med sig av allt så är man inte falsk. Jag tycker det är mer konstigt att man har behovet att skriva öppet på internet om sina problem. Vad vinner man på det? Uppmärksamhet kanske? Men varför har man det behovet av uppmärksamhet? Då känns det mer som att något fattas i livet, om man måste söka den uppmärksamheten hos en massa främlingar. Skriver man bara för att man vill skriva av sig så kan man ju lika gärna låsa bloggen eller skriva en dagbok för hand.

Postat av: nathalie

Publicerad 2011-08-21 19:13:13

Det bästa som finns är ärlighet,bland dom bästa sidorna en människa kan ha! Med det sagt förstår du kanske vad jag tycker:)

Postat av: Carro

Publicerad 2011-08-21 19:28:27

Klart du ska skriva som du tycker o tänker. Det är din blogg ingen annans. Är det någon som tar illa upp så är det lixom bara för dom att sluta läsa.. Skriv som du alltid har gjort. Det är just de som har gjort din blogg så äkta o så bra! Lycka till

Postat av: miia mamma till My

Publicerad 2011-08-21 21:30:38

Skriv precis om vad du vill, om det du känner att du vill dela med dig. Den som inte tycker om det kan sluta läsa din blogg.



Jag älskar den, din öppenhet,ärlighet :)

KRam

Postat av: caroline

Publicerad 2011-08-21 22:00:52

Vet du vad, om du inte skrev precis så som du gör skulle jag inte vara intresserad av att läsa. faktiskt. Tillgjorda, oftast "stora" bloggar kräks jag på. ALLT ÄR INTE PERFEKT!! Mannen är INTE underbar alla dagar, ungar kan faktiskt vara skiiitjobbiga, och livet är liksom inte alltid roligt. Alla vet det, men vissa förnekar uppenbarligen verkligheten.

Du skriver underbart bra, keep it up!! :)

Postat av: Mariana- Milos mamma o gravid

Publicerad 2011-08-21 22:04:19

Jag håller med dig! Jag vill egentligen skriva exakt vad jag känner men man får hålla tillbaka o låta de va. Men mår jag dåligt så skriver jag de. Åh så kollar man andra bloggar. Dom har de jämt de så sjukt bra. Man kan inte ha de bra varje dag. Så jag förstår vad du menar. De är fruktansvärt irriterande.

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-08-21 23:55:55

Många skriver inte om allt i sina bloggar för att bloggen kanske inte handlar om att allmänheten ska veta allt. ;)

Postat av: naiana

Publicerad 2011-08-22 01:19:41

Till E:



Men HÅLL KÄFTEN! det är patricias blogg och gillar du inte hennes sätt att skriva, varför i helvete läser du hennes blogg då, korkade människa?! sluta gnäll och skaffa ett liv och skaffa din egen blogg och skriv i om livet är så tråkigt så du måste gå in och skriva ointressant kommentar! det är patricias blogg och hon skriver precis vad hon vill! är det så svårt att FATTA det?! det handlar inte om uppmärksamhet, det handlar om att hon är ÄRLIG, om du nu vet vad det är! IQ befriade människa! åk till ett köpcenter och köp dig en hjärna!

Postat av: theres, vincent & nova <3

Publicerad 2011-08-22 09:02:11

Håller med dig! Jag skriver förvisso aldrig om specifika problem, men jag målar inte upp vardagen och min sambo som den bästa heller.. för det är den inte.



Ibland undrar jag hur alla kan ha det såååå bra men som du skriver är det bara på ytan. tycker inte att man behöver berätta om sina problem öppet om man inte vill men inte heller måla upp en drömvärld där allt är perfekt. :)

Postat av: Ellinor

Publicerad 2011-08-22 09:24:38

Alla ventilerar på olika sätt... Jag BEHÖVER prata om t.ex. jag och min pojkvän har bråkat om något. Om bloggen speglar dig, kommer det såklart att finnas bra och dåliga dagar för så är det ju i verkligheten! Om du vill skriva om det dåliga är helt och hållet upp till dig. Vi som gillar dig och din blogg för den du är kommer inte smutskasta dig för att du visar din mänskliga sida, även i bloggen. Skriv precis så som du känner för är väl slutsatsen, haha!

Postat av: E

Publicerad 2011-08-22 16:22:13

Naiana: Men vänta nu, var det inte Patricia som faktiskt frågade oss läsare? Eller har jag helt missuppfattat allt?

Jag kom inte med några personangrepp eller löjliga ord som du nu gör. Men det är ju ganska tydligt på ditt sätt att skriva att du inte är speciellt gammal. Om Patricia nu inte vill veta så ska hon kanske inte heller fråga? Jag uttryckte min åsikt på ett helt normalt sätt och ärligt talat.. Är det verkligen normalt att outa sitt liv på det här sättet? Ordet privatliv verkar helt ha tappat sin mening.

Postat av: Lynn

Publicerad 2011-08-22 17:06:13

Patricia, varför ska du sluta med någonting du uppenbarligen brinner för och tycker är roligt, för att andra bitter fittor från "lilla landet lagom" säger att det är fel?

Har du någonsin varit en person som gått emot dig själv och DIN magkänsla? Emot någonting som du vill? Nej det har du inte.

Vi älskar dig och din blogg, för att den är så pass äkta och genuin som den är. Man känner igen sig, kan relatera, skratta och gråta. Du omfamnar oss med din charm och kärlek, på ett sätt som bara "Patty" kan!



Känn efter i magen.. Men ska du ändra på nåt ska det ju komma ifrån DIG och du ska känna att det är det bästa.. Inte för att andra tycker att det ska vara på ett speciellt vis.



<3<3<3 älskar dig för alltd! Och din blogg är bäst. Punkt.

Postat av: Lynn

Publicerad 2011-08-22 17:15:15

Till "E":

Ja vad kan man vinna mer på det? Att skriva om vardagliga o tråkiga saker mer än "uppmärksamhet" som du så fint uttrycker det? JO:

KANSKE vinner man mer i o m att andra människor där ute faktiskt OCKSÅ har problem i vardagen. Men det är det som är så äckligt med detta land och tankesätt; "allt är så bra, fint och vackert" UTÅT SÄTT. Men alla har ju en vardag och problem, alla är ledsna, arga eller besvikna. ALLA som har barn har problem ibland.

Varför är det fel att skriva om sådant som inte många andra vågar? Ur min synvinkel tycker jag att det är otroligt starkt och karaktäristiskt gjort av PATRICIA att välja att göra det. Det kan hjälpa andra som har liknande problem, bara att få veta att man faktiskt inte är ENSAM om sådant. Även om det är det alla ska försöka tuta i varandra, att vi är ju såååå perfekta! HUJjjamig säger jag bara.

Jag röstar för patricia!

Och jo, delar man inte med sig av även lite dåliga saker i sin "personliga blogg" (vilket detta är så är man FALSK. Ända ut i fingerspätsarna dessutom! Man ger en vision av sitt liv som inte är sann = falsk. (finns i ordbok om du vill argumentera om detta)



P.S " Då känns det mer som att något fattas i livet " - va? knarkar du, "E"?



2011-08-21 18:39:13

Postat av: Lynn

Publicerad 2011-08-22 17:16:28

Till "E":

Ja vad kan man vinna mer på det? Att skriva om vardagliga o tråkiga saker mer än "uppmärksamhet" som du så fint uttrycker det? JO:

KANSKE vinner man mer i o m att andra människor där ute faktiskt OCKSÅ har problem i vardagen. Men det är det som är så äckligt med detta land och tankesätt; "allt är så bra, fint och vackert" UTÅT SÄTT. Men alla har ju en vardag och problem, alla är ledsna, arga eller besvikna. ALLA som har barn har problem ibland.

Varför är det fel att skriva om sådant som inte många andra vågar? Ur min synvinkel tycker jag att det är otroligt starkt och karaktäristiskt gjort av PATRICIA att välja att göra det. Det kan hjälpa andra som har liknande problem, bara att få veta att man faktiskt inte är ENSAM om sådant. Även om det är det alla ska försöka tuta i varandra, att vi är ju såååå perfekta! HUJjjamig säger jag bara.

Jag röstar för patricia!

Och jo, delar man inte med sig av även lite dåliga saker i sin "personliga blogg" (vilket detta är så är man FALSK. Ända ut i fingerspätsarna dessutom! Man ger en vision av sitt liv som inte är sann = falsk. (finns i ordbok om du vill argumentera om detta)



P.S " Då känns det mer som att något fattas i livet " - va? knarkar du, "E"?



2011-08-21 18:39:13

Postat av: E

Publicerad 2011-08-22 20:12:26

Lynn: Som tvåbarnsmamma så VET jag mycket om vardagliga problem, men till skillnad från vissa andra så har jag folk i min närhet att ta det med. Patricia skrev ju själv här om dagen att hon ringer "ingen" när hon är ledsen. Hon tar det ju uppenbarligen hellre i bloggen inför en massa främmande människor än att ringer en vän eller förälder och ber om stöd.

Jag säger inte att hon ska sluta skriva som hon gör, folk gillar ju uppenbarligen att läsa om andras problem och även jag med tanke på att jag läser bloggen. Men jag kan trots det inte förstå varför man inte är mer mån om sitt privatliv, dessutom när man har barn.

Och jag vet många som skriver personliga bloggar utan att outa sitt hela privatliv men trots det framstår dom inte som falska. Mer normala som håller sånt för sig själva. Sen så fattar ju alla att ingens liv är perfekt, man är nog rätt trasig som person om man behöver läsa det i andras bloggar för att få stöd!

Och för att svara på din otroliga omogna och irrelevanta fråga, så - Nej, jag knarkar självklart inte. Haha!

Postat av: Malou

Publicerad 2011-08-22 21:02:19

Skrivit ett mkt ärligt och öppet inlägg till din ära :)

Postat av: Trixie; en medveten mammas vardag

Publicerad 2011-08-23 08:04:28

Fint skrivet Patricia! Jag upplever också att många förskönar sin "vardag" i sina bloggar... Jag vill aldrig framstå som någon jag inte är, eller måla upp en bild av något som inte stämmer, vad skulle jag vinna på det liksom?



Många bloggar om väldigt personliga saker och tycker man att det är provocerande kan man ju faktiskt bara sluta läsa!

Stå på dig, be you! <3

Postat av: Fia

Publicerad 2011-08-23 08:19:30

Är det inte någon som verkligen läser vad det är E skriver?? Hon har faktiskt en poäng och varför ska det alltid spåra ur i sådana här kommentarsfält?? Ni som inte håller med E vinner ju knappast någons respekt med erat sätt att bemöta henne på. Alla har rätt till en åsikt och Patricia frågade vad hennes läsare tyckte. Får bara de som håller med skriva? Pinsamt är vad det är.

Postat av: Patricia

Publicerad 2011-08-23 09:32:30

Ja alltså jag vet inte ens vad jag ska skriva. Jag bad om råd, och fick det. Olika respälsar - precis det jag hade räknat med. Alla tycker och tänker olika! Så är det med de.

Men jag tycker det är klumpigt skrivet av E: att personer som söker stöd i min blogg är trasiga människor? Det förstår jag inte!

Och om du tror att jag delar mer mig allt i bloggen, så har du fruktansvärt fel. Och det vill jag att du tar tillbaka! Annars var det ett klokt inlägg, men gillar inte saker som du skrev, och det upprör även många andra! Det förstår du kanske också.

Kram!

Postat av: Fia

Publicerad 2011-08-23 16:07:37

Jag har inte uppfattat E´s inlägg som ett personligt påhopp på dig Patricia, utan mera som en allmän uppfattning och en reflektion om hur det kan vara. Givetvis finns det trasiga människor som läser andras bloggar för må bättre och vissa av dem hänger säkert på din blogg. Men det finns ju oxå alldeles hela människor som läser din blogg för att de tycker om hur och vad du skriver. Det finns garanterat folk som läser den för att de tycker du är snygg och ser upp till dig och folk som läser den för att de tycker att du är ful och tycker att du är fånig. Förstår du hur jag tänker? Man väljer att blogga, men sålänge man inte lösenskyddar sin blogg väljer man inte läsarna. Så tänker jag :-)

Postat av: Tittie

Publicerad 2011-08-24 08:59:24

Måste hålla med Fia en hel del! Tramsigast inlägg här kommer från naiana och lynn. Sen är det tråkigt att E väljer att inte skriva sitt hela namn eller i alla fall lämna en adress som patricia kan svara till. Men hennes inlägg uppfattar jag dock inte som ett påhopp utan bara egna tankar och hur hon själv reflekterar. Sånt måste man ju kunna ta när man bloggar! Men kommentarer som; "knarkar du? gå och köp dig en hjärna!" Kom igen, hur gamla är ni?



Hoppas du förstår mitt inlägg patricia. Du vet att jag gillar dig och din blogg precis som den är. Men andra måste ju kunna få tycka till dem med. Det är ju lite det bloggvärlden går ut på, att kunna få både positiv och negativ kritik.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela