Publicerad 2011-08-27 22:35:01 i Frågor & Svar,

- Dålig Mamma när man får ensamtid?


Anonym:
Du får absolute inte ta detta på något negativt sätt, för det är verkligen inte meningen. Jag älskar din blogg, och väntar spänt efter nya inlägg. Men en sak som jag, hm hur ska jag formulera mig? Kan jag säga "stör mig på" utan att du tar illa vid dig? för det är verkligen inte meningen. Det känns som att du tycker att det är jobbigt att wilja är hos dig 24/7, för du verkar bli så arg över att du inte får någon egen tid. Jag personligen tycker inte att man ska ha "planerad egen tid" eller bli arg om det skulle skita sig, självklart ska man kunna göra saker själv absolute inget fel i det. Men som sagt verkar du bli så himla arg när du inte får det. Man skaffar ju inte barn för att ha egen tid, Jag har själv en snart 1,5 åring och skulle aldrig vilja göra någonting utan honom, självklart kommer det stunder då man kanske måste lämna bort och som sagt inget fel ned det. Men just denna "egna tid" som JAG tycker låter så vinna hemskt.
Men som jag skrev så tycker JAG att det låter så hemskt när föräldrar måste ha egen tid utan sin barn, varför skaffar man då barn? Det är självklart att wilja ska få tid med sin pappa och jag förstår att du blir arg när han avbokar, just för wiljas skull. Men som sagt så reagerade jag just över att du verkar bli så arg över att du inte får någon egen tid, och ingen ensam tid med Linus.

Oj nu vart det väldig långt och egentligen riktat till massor av föräldrar och inte bara dig. Som sagt ta mig inte negativt för det är INTE meningen, jag älskar din blogg och läser den varje dag med ett leende på läpparna. Massa kramar

Svar:
Tar inte åt mig på ett negativt sett! Utan det jag vill förklara är bara varför jag skrev så.
När jag skrev inlägget var jag arg, jag är fortfarande arg! Utav en anledning som jag inte vill yttra mig om, för det har ingen med att göra. De är mellan mig och Wiljas Pappa! Och allting som har med oss att göra vill jag inte skriva om. Mer än att vi har det jobbigt att samsas gällande Wilja. Vi prioriterar och tycker att olika saker är bäst för vår dotter. Så situationen är tyvärr som den är idag.

Jag tycker att det är oerhört viktigt att få tid för både sig själv och sin partner! Att man får tid att vara med varandra - är man då en dålig föräldrer för att man vill gå ut och äta middag med varandra och bara få vara 'Patricia & Linus?' . Jag tycker det är EXTREMT viktigt att tahand om varandra! Jag har lärt mig att ett förhållande tar STRYK om man inte underhåller det. Gör saker tillsammans som man tycker är roliga, piggar upp vardagen lite! - Ha nått att se fram emot UTAN att bara vara förälder. Men det betyder inte att jag inte älskar Wilja? De tycker jag va lite löjligt sagt. Både HON och jag behöver få vara utan varandra! Jag saknar henne & hon saknar mig.

Att efter att ha 'bokat' i veckors tid, äntligen kunnat planerat något. Som vanligt - så skiter de sig.
De gör detta tröttsamt! För allt är viktigare än Wilja! Och det är han som går miste - och inte vi. Hade han haft henne 2 dagar i veckan så inga problem! Men är det en gång i månaden på hans villkor! Så gör detta mig ledsen.
Vi har GEMENSAMVÅRDNAD! Men det är jag som har henne, och får tjata på honom att ha tid.

Tänker ALDRIG ha dåligt samvete över att jag vill ha en kväll med tjejerna, eller en kväll med Linus! Att jag känner att jag vill värna om det jag har. De är enligt mig det finaste som finns! Ladda nya krafter, få sakna och bli en ännu bättre mamma dagen efter. Kul att du tycker om min blogg, och förlåt för denna kommentar.
Men jag tycker från djupet av mitt hjärta att du har fel.. Och att du själv går miste om livet! att vara mamma är det finaste som finns, men du är en egen individ också. Alla människor, gamla som små behöver tid för sig själva.

Postat av: Sofie

Publicerad 2011-08-27 22:56:06

Egentid behöver alla föräldrar, även du som säger att det låter hemskt att säga så. Egentid är viktigt för både föräldrar & barn. Jag håller med dig Patrica till 110 %, man behöver få andas ut & bara få vara sig själv. Och hur skönt tror ni inte det är för våra barn att vara utan mamma & pappa ibland, att komma bort från vardagen och kanske bli bortskämd av andra nära & kära? Jag kan inte hålla med kommentaren för 5 öre, jag blir förbannad! Jag kommer heller aldrig att ha dåligt samvete efter en kväll med mina tjejer eller efter en middag med Adde, Never!



Jag älskar min dotter över allt annat på jorden, men kommer aldrig att ge upp min egentid & inte hennes heller för den delen!

Postat av: Hannah

Publicerad 2011-08-27 23:17:04

Jätteklokt svarat!



Förstår dock den som kommenterade att det har blivit ett begrepp med EGEN TID o det låter mkt hemskare än vad det faktiskt e!



Det är ett tillfälle att ladda om för att kunna ge (ännu) mer kärlek till sitt/sina barn! Sen vad man väljer att göra e en helt annan femma! (TV-kväll/Sova/Bio/Festa/Middag)



Oxå toppen att du svarar utan att ta åt dig (för det var ju mkt viktigt för kommenteraren) = PERFEKT DIALOG!!!

Postat av: Lovisa

Publicerad 2011-08-27 23:22:22

Hur kan man säga att egentid inte är viktigt? Det är ALLTID skönt med lite paus ifrån vardagen, sedan när man kommer ifrån personer som man älskar inser man bara mer hur mycket dem betyder för en. Har inga egna barn men har tre syskonbarn som jag står väldigt nära och man märker ju att min syster tycker att det är skönt att komma ifrån lite men när hon kommer hem igen trivs hon ju som fisken i vattnet! Man märker ju även för barnen när dem kommer ifrån föräldrar att det tycker det är roligt med kanske lite extra uppmärksamhet och att bli bortskämd, men sen när dem kommer hem så är ändå mamma och pappa bäst.



Håller helt med kommentaren innan mig! (inte inlägget;) )

Postat av: Sanna - mamma till Embla

Publicerad 2011-08-28 08:09:21

Som ensamstånde vilket jag tycker du räknas som behöver man ladda batterierna och bara få vara .



Tycker det är helt underbart att gå iväg till gymmet och bara få vara Sanna.



Glad mamma = Glad bebis :)

Postat av: therese

Publicerad 2011-08-28 09:39:06

Jag tror jag smäller av! Hade jag inte fått lite egen tid så hade jag ALDRIG orkat vara en glad och pigg mamma till Freja!

Har tom sovit borta bara för att hämta kraft! Och det är ju faktiskt underbart att få längta efter sin prinsessa!

Postat av: Sandra

Publicerad 2011-08-28 10:29:09

Jag håller med dig helt o hållet! Man måste få ladda batterierna och bara vara sig själv. NYTTIGT!!!!

Men det finns puckon till alt..



Kram till er

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-08-28 11:17:32

Jag skrev i inlägget att det absolute inte är något fel med att göra något själv eller att man ibland kanske måste lämna bort, men att jag tycker det låter så hemskt när föräldrar blir arga för att deras egna tid skiter sig, eller att man måste ha just "planerad egen tid". Jag skrev aldrig att någon var en dålig förälder pga det. Men att jag reagerade för jag tyckte det lätt lite hårt. Jag skrev även att jag förstår dig Patricia att du blir arg, ledsen, besviken på Simon när det skiter sig från hans sida just för wiljas skull, det är självklart att hon ska ha sin pappa. Alla tycker olika och jag nedvärderade ingen, jag sa MIN åsikt, men jag skrev också att det absolute inte var något fel att göra saker själv.



Så att ni som kommenterar och läst detta tar åt sig så hårt, kanske ska läsa texten en gång till och verkligen se vad jag skrivit, för som sagt jag skrev aldrig att någon var en dålig förälder.



Som sagt Patricia jag menar inget illa, jag älskar verkligen din blogg och jag tycker du verkar vara en toppen mamma, så ta inte illa vid dig. Kramar

Postat av: Hannah

Publicerad 2011-08-28 12:37:25

Jag förstår dig (kommenteraren) o jag tror inte P tog åt sig särskillt!

Postat av: sara - Mamma till Maja

Publicerad 2011-08-28 15:55:49

Jag tror att man är en bättre mamma om man får var sig själv ibland! man laddar batterierna och man orkar med vardagen. dessutom. kul att aldrig vara ensam med sin man exempelvis. När ska man få bara bara fru eller sambo annars för alltid när barnet är med är man ju MAMMA.



Jag personligen tycker inte det låter helt sunt att vara med sitt barn ALLTID, det är nyttigt att lämna bort barnet med jämna mellanrum!



Postat av: Sofie

Publicerad 2011-08-28 20:09:15

Håller med Patricia helt också! Det är viktigt och nyttigt med egentid, både för en själv och för barnet!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela