Publicerad 2010-09-01 11:52:06 i Wilja 3-6 månader,

Åh, vakna till världens frukost! <3


Gomorgon säger jag!
Simon den underbara gick upp med Wilja när hon vaknade kring 08.30, och väckte mig på sängen med frukost alldeles nyss! ÅH, dagen kan inte bli bättre. Fick Wilja och somna om nu, har börjat införa mera rutiner här hemma med Wilja. Så hon har nån slags trygghet att följa!

Så imorse.

Gröt kl: 09.00 hon ammas lite efteråt.
Leker/myser fram till 12.00 då jag ammar henne lite så hon kommer till ro och somnar.
Mellan 13.00-1400. Så brukar hon vakna, då äter hon ca en halvburk med barnmat!
(hon ammas SÅ mkt hon visar tendens på under dagen) Så kanske ammar henne lite mer bara för mys och snuttskullen då hon INTE tar napp för att komma till ro, eller då inget annat funkar.
Sen äter hon den andra halvan kring 17.00
Somnar en sväng vid 18.00 och vaknar ca 18.30
Ammas
Somnar för natten kring 20.30-21.30 (beroende på hur trött tjej vi har).

Nu kanske SOMLIGA tycker hon är uppe ALLDELES förlänge, men vill då poängtera att den här damen INTE gillar att vara vaken på mornarna. Utan vaknar ca vid 07.00 och äter, somnar om till 10-11 utan problem. Men sen är hon VAKEN större delen tills hon går och lägger sig! Ingen sjusovare om dagarna, utan sover ORDENTLIGA nätter och långt in på mornarna.

Men ska FÖRSÖKA att börja gå upp med henne tidigt på morgonen för att göra de lättare för henne när det är dags för dagis! Att det inte blir en stor omställning i sömnmässigt! För hennes skull, ÄVEN om vi älskar att sova!^^
Så hon är vaken ganska sent, och vi har vår EGENTID med henne. Så hon får mer än gärna vara vaken fast mamma och pappa kramas i soffan till en film, vi kramas alla tre! och inget av de stör oss.

(Hört att många lägger sina barn tidigt, för att få ENSAMTID....)
Herregud, de är väl det sista man kräver när man valt att skaffa barn! Vi VILL att Wilja ska vara vaken så vi får CHANSEN att vara SÅ mkt vi bara kan med henne.

 

Postat av: Hannele - Snart 2barnsmamma

Publicerad 2010-09-01 13:38:06

Kevin har alltid haft bra rutiner fast i början så försökte vi ändra på dom lite men det gick inte, vi tänkte ändra på dom för att han sov tok för mkt och tok för länge men sen så snackade vi på dom på bvc och dom sa att det var lugnt att vi inte behövde oroa oss längre eftersom han var en aktiv kille så gjorde han av med sin ork fortare så därför blev det som det blev och att han skulel växa ifrån det.

Så vi slutade försöka ändra tiden och poff idag så sover han typ 1-2 ggr per dag och orkar mer och han vaknar på bra tider och somnar bra tider OM han inte har tänder på g dvs :)



Det är krånlgit att förklara i skrift men Kevin sov skit mycket när han var mindre, man kunde ju nästan tro att han var sjuk eller nåt men så var icke fallet :)



Och det där med att lägga sina barn tidigt för att få ensamtid är ju precis det sista man kräver o.O



KEvin har som sagt sina egna rutiner, han somnar senast 7-8 och efter det så har vi våran tid och sen så sover han typ till 7 halv 8 och KAN somna om igen efter vällningen, beror ju på :)



Hoppas att du förstod något av det jag förklarade här xD HAHA..är så dålig på att förklara i skrift ibland xD

Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

Publicerad 2010-09-01 14:20:32

hej tänkte bara säga att designen ser lite annorlunda ut när man kollar direkt på ett inlägg, alltså när man ska skriva en kommentar.. Rubriken försvinner till hälften och alla rutorna i menyn är borta..



Tänkte bara om du ville veta :)



Postat av: Anonym

Publicerad 2010-09-01 17:52:06

Haha fan vad jobbigt det måste vara att vara övertydlig med allt för att folk inte ska hacka på dig och kalla dig en dålig mamma! Tycker du inte har någon som helst anledning att ta åt dig av vad de säger, du verkar vara en superbra mamma! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela