Publicerad 2010-03-17 14:10:37 i Gravid med Wilja <3,

FÖRLOSSNINGEN!


http://www.bbstockholm.nu/images/smartimages/bebis_buren.png

Nu har jag lite frågor till er ang förlossningen!

Hur började era förlossningar?
Va det att slemproppen gick?
Va det att vattnet gick?
Molande värk?

Hur märkte ni skillnaden på förvärkar och riktiga värkar?
Hur lång tid tog era förlossningar?
Gick ni över länge med första bebisen?

Alla svar uppskattas till tusen då de närmar sig med stormsteg, och jag är livrädd att jag inte ska förstå kroppens signaler på riktiga värkar eller förvärkar. För som ni vet åkte jag ju in till förlossningen för ett par veckor sedan! tyckte inte alls att jag hade så speciellt ont. Men fick bricanyl för att stoppa allting! så jag hade värkar, men bekymrades inte.

Postat av: Emelie Walfridsson

Publicerad 2010-03-17 15:04:16

Så spännande att lillan kommer snart :)

Min slempropp lossnade 10 dagar innan förlossningen.

Jag kände på natten kl 03 den 29 dec molande värk och kände på mig att något var på g, men det gjorde inte ont och jag somnade om. Vakna vid 11 på morgonen med värkar OCH du kan inte ta misste på när det är "riktiga" värkar osv. Har med åkt in innan och fått bricanyl. kl 15 åkte vi in till förlossningen och jag var öppen 2 cm, dom ville att jag skulle ut och gå och det gjorde jag till 20 på kvällen, var då öppen 4 cm.. då börja det göra ont.. Fick börja andas lustgas och det var UNDERBART!! sen fick jag ryggbedövning med. Satt och rulla på en boll och det var skönt med lustgasen som jag vägra släppa :P jag fick inte bada eller duscha som jag ville för Leija hade höga hjärtljud på 180 hela tiden, så jag fick värkstimulerande dropp som gjorde att det skulle skynda på. Jag öppnade mig från 7 cm till 10 cm väldigt snabbt. krystvärkarna började vid 05.40, då fick jag krysta ner henne i förlossnings kanalen då hon inte hade åkt ner där ännu, 05.57 är hon född :) När kryst värkarna började var det såå skönt att kunna göra något och hjälpa till :) då får man inte andas lustgas för att man ska komma ihåg händelsen :) får jag har ganska mycket minnesluckor av lustgasen :P men den är härlig!! :P

Det kommer gå hur bra som helst för er! :) det är en underbar upplevelse och man är så stolt efteråt. Jag LÄNGTAR till nästa gång :)



kram kram

Postat av: Amanda 17, mamma till världens vackraste Jolene.

Publicerad 2010-03-17 15:14:48

Under dagen hade jag klagat väldigt mkt på min foglossning men tänkte inte mer på de. Hade lite sammandragningar på kvällen men tänkte inte mer på de heller men min pojkvän sa däremot: Du kommer säkert föda inatt! Men jag sa att näe de tror jag inte. Va bara i v38 och va ganska beredd på att gå över tiden. Vi gick och la oss efter en myskväll men jag lyckades aldrig somna och va flera gånger uppe och kissa. Sen vid 4 på morgonen gick jag upp och kissa, gick och lade mig i sängen igen men var fortfarande kiss nödig, trodde jag iaf! Satte mig på toa och kännde typ som en "knak" (som man knäcker fingararna) i underlivet och kände hur de kom vatten. Reste mig upp och tänke: Kissade jag verkligen??

Gick till sängen och sa till min pojkvän att jag trodde att mitt vatten gått men att jag kanske bara kissat. Han sa att de är klart ditt vatten gått! Jag gick då och ringde förlossningen och på vägen ut i vardagsrummet kom ännu mer vatten! De va nu vatten överallt! Men eftersom jag ännu inte fått några värkar sa hon på förlossningen att jag skulle vila och sen komma in vid 11 på morgonen (kunde inte sova, jag var ju överlycklig för att jag snart skulle föda!). Men drygt 20min senare började värkarna. Hur jag märkte att de va värkar och inte förvärkar va att dem var väldigt regelbundna, inga kom med mer än 10min mellan rum i början och sen låg dem på att komma mer ca 6min mellanrum. Vid 8 ringer jag in till förlossningen igen, har väldigt ont och värkarna kommer tätt inpå. Dem tyckte jag skulle komma in på undersökning. Var öppen 4cm så vi fick stanna :)

Min slempropp gick ngn gång på morgonen men hade gått redan i v.31 också men fick då förklarat att dem kan återbildas. Min förlossning från att vatten gått tog 19tim men kändes som drygt 2! :D

Jag tror du kommer veta när de är igång, du kommer ju vara mer beredd den här gången :)

Lycka till! :D

Postat av: Love Oliwers mamma <3

Publicerad 2010-03-17 15:22:40

Hej!



Du vet ju ganska mycket om min säkert men han kom 6(nästan 7) dagar innan beräknad födsel.

Min slempropp lossnade i bitar men några dagar innan förlossningen lossnade hela slemproppen...den var stor och det gick inte att ta fel på att det var den. Sen gick mitt vatten och värkarna kom inte riktigt igång helt själv förrens senare :) Men lyssna på kroppens signaler speciellt nu när du har så långt till sjukhuset ...



Snart är dags

kram Love

Postat av: Amanda. mamma till lilla Isabella

Publicerad 2010-03-17 15:26:33

Slemproppen lossnade några dagar innan.

Sen var det på natten jag skulle gå upp och kissa, då det fortsatte att rinna som jag förstod att det var vattnet, men på förlossningen sa dom att jag skulle komma in nästa morgon, om inte värkarna startade. Dom startade efter ungefär en halvtimme, men det kändes bara som lite mensvärk, så jag trodde att det bara för förvärkar, men ack så fel jag hade. :P Åkte in efter någon timme för att jag blödde och blev orolig (men det var bara blodblandat fostervatten, ingen fara) och så visade det sig att jag var öppen 5 cm, trots att jag knappt hade haft ont. 8 timmar tog det från att vattnet gick tills att hon var ute, så det gick ganska fort. =)

Du känner när det är dags, jag var också orolig att man inte skulle fatta signalerna, men man bara vet när det är dags. =)

Postat av: Lee

Publicerad 2010-03-17 15:42:28

Min förlossning började med att vattnet började rinna mitt i natten, sen kom inga värkar igång. vart då igångsatt, men jag öppnade mig ingenting, slutade med kejsarsnitt.

Mitt vatten gick 12/8 ca 4:00 och Mira var ute 15/8 kl 14:07.

Mira kom v38+6, 1 vecka för tidigt alltså.

Postat av: Marie&Elsa

Publicerad 2010-03-17 16:17:02

Din mage är sååå fin! Får en riktigt gravidlängtan när jag ser den :)



Min förlossning startade på kvällen med lite molnande mensvärk, sen vaknade jag på natten och hade oregelbundna sammandragningar som blev värre och värre under natten samt morgonen.

Vid halv 12 på förmiddagen kom vi in på sjukhuset och då hade jag öppnat mig 7 cm, 14:14 föddes hon efter 40 min krystvärkar.



Tror du kommer klara det galant! Man känner när det är på riktigt.



Du är en stark tjej, lycka till! Kram Marie och Elsa :)

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

Publicerad 2010-03-17 17:02:36

Min förlossning startade på morgonen efter att jag varit på toa. Jag trodde först det var foglossning så jag fattade inte förrän det kom regelbundet och helt plötsligt gjorde ännu ondare, sen höll det i sig och jag vet att det låter jobbigt men du VET om det är en värk eller inte. Din kropp liksom känner på sig det.

Jag hade väl en ganska så snabb förlossning för att vara förstföderska(i alla fall sa dom det på förlossningen) men allt som allt så hade jag värkar 15 timmar innan Vidar var ute, var på förlossningen i 5 timmar, krystade 9 minuter.

Jag födde 4 dagar innan bf men jag litade aldrig på det Bf datumet. Fick 19e först och sen den 24e så jag tror han kom en dag efter, egentligen :)

Postat av: Klara

Publicerad 2010-03-17 18:07:20

Min förlossning började med värkar, men slemproppen gick dagen innan, men den kan ju gå flera veckor innan förlossningen väl sätter igång så det är ingen garanti.

Jag har aldrig förvärkar tror jag, eller jag vet inte riktigt. men jag visste på en gång när värkarna satte igång. De kom i intervaller och det kändes på ett helt nytt sätt, tro mig du kommer att märka när det sätter igång!

Min dotter fem dagar innan beräknad födsel, och från första värk tog det 13 timmar. Från det att vi kom in på förlossningen då jag var öppen 5 cm tog det sju timmar.

Kram och lycka till!

Postat av: Caroline

Publicerad 2010-03-17 19:25:10

Haha ja man får la bjuda lite på sig själv med sånna heltokiga bilder ibland XD



Skönt att Simon jobbar nära och att du har din pappa och syster beredda så du inte behöver ligga hemma och föda, haha! :D Naaaaaaw, gulligt att pappa är SÅ beredd! :D



Ja hörrö, milf kommer du ju va med en gång! ;) Du är ju hur söt som helst tjejen! Klart man vill komma i form sen men du ser ju redan grymt bra ut! :)



Kamera, jag har en SONY Cybershot DSC-W70, jag är grymt nöjd med den och den är verkligen att rekommendera. Liten, hållbar och smidig.. Och tar BRA bilder! Men bilderna jag har på katterna och gungan är tagna med en riktig systemkamera, men visst är det knappt någon skillnad!? Min kamera kostade väl.. över tusenlappen, men det har inte varit något problem med den alls på 3 år och då är den tappad i golvet flera gånger och har både varit framme i spöregn och snö.



Ja det är klart man vill ha bilder från förlossningen! Det måste ju förevigas! :) Ja se till att märka dina bilder, man har ju tyvärr hört om såå många som gör bloggar och lägger in bilder på andras barn osv, riktigt otrevligt.. :(



KRAM KRAM KRAM!

Postat av: Denise - Ännu en mammablogg

Publicerad 2010-03-17 22:11:27

Min förlossning började med mensvärk (mol värk alltså) och sedan utvecklades det till värkar som jag kände av, som inte gjorde ont utan bara kändes. Jag visste när dom kom och när dom försvann. Under tiden dom var borta så kände jag ingenting. Efter 2 timmar med sånt där så började dessa värkar komma regelbuntet och göra lite ont. Då fick ajg även en brunröd flytning som förslossningen trodde var slemmisen. Efter ytterligare en timme så fick jag regelbunda värkar, precis på pricken (3 st på 10 min) och då började jag även blöda. Då packade vi ihop och for till förlossningen, kom fram kl 18 och klockan 19 var han ute :)



Du kommer märka skillnad!! Dom kommer och går och du känner det verkligen. Känns helt annorlunda mot förvärkar och mensmol.



Min förlossning tog 2 timmar med regelbunda värkar och 5 timmar sammanlagt med dom oregelbunda :) och 7 timmar sammanlagt med mensmolet :) Jag gick över 1 dag :)

Postat av: Sanna

Publicerad 2010-03-17 22:41:58

Heej! Hoppas eran bebis kommer snart och inte ska du va rädd för att inte uppfatta din kropps signaler, tro mig de kommer du göra. :)



Min förlossning började med att jag fick konstiga värkar den 13 juni och gick runt med det hela dagen, slemproppen hade kommit någon dag innan och tarmarna hade rensats 4 dagar innan typ. 11 på kvällen den 13onde så började ja klocka mina värkar (hade 5 min mellan värkarna till när ja kom till förlossningen, då mitt vatten gick), sen gick ja en hel natt utan sömn mellan duschen och köket. När klockan var kvart i sju på morgonen så ringde ja förlossningen, ja hade klarat mig längre men ja va så nyfiken på om ja hade öppnat mig mycket. Jag sa att ja trodde att vattnet hade gått och dom sa att ja skulle vänta en timma. Ja gjorde de. Sen tio i åtta så ringde ja Danderyds förlossning och då sa hon att hon trodde att ja inte ens va i närheten av en förlossning för skulle ja ha haft riktiga värkar så skulle ja inte kunna prata. Men ja tjatade till mig att ja skulle få komma in.. Men nu fanns de inte plats på Danderyd utan hon "bokade" en plats åt mig på Karolinska. Vi åkte dit, jag och min pojkvän. Blev inskriven 08.45 och va öppen 8 cm. Min älskade dotter kom ut 11.56 den 14 Juni. :) Jag hann få epudral och lustgas. Vattnet gick när förlossnings läkaren skulle se om ja hade öppnat mig nåt mer. Fick krystvärkar precis när ja hade fått epudralen men sen 11.40 kom krystvärkarna och sen va hon ute på en kvart. :)



Värkarna jag hade va jag tvungen och andas igenom ibland. Jag tror värkarna är olika för alla. Du kommer märka. :)



Min tjej var beräknad att komma den 20 Juni så ja gick inte över tiden, det var faktiskt ja mest rädd för.



Hoppas allt går bra och va inte nervös, det kommer när det kommer och du kommer märka av det. :)



Lycka till!

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-03-17 22:42:04

Min slempropp gick 15/8 (som var mitt BF datum) och då mådde jag hur bra som helst, började kännas lite som mensvärk i magen men inge märkvärdigt. Dagen efter var det likadant. Men den 17/8 började jag få riktigt ont jag kunde inte sova och äta ordentligt, hade förvärkar t.o.m dagen efter då kändes det nästan olidligt (trodde jag) haha men stod ut hemma iaf och 19/8 åkte jag in till förlossningen och var öppen 4 cm och hade regelbundna värkar. Väl inskriven där tog det 13 timmar tills min skatt ville titta ut :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-03-17 22:44:08

En sak till, du kommer veta. Din kropp känner av när det är dags och du kommer kunna tyda kroppens signaler garanterat :)

Postat av: Cissi . Mamma till Vidar

Publicerad 2010-03-17 23:39:54

Jag gick på toaletten en eftermiddag och tada så gick slemproppen. Det rådde liksom inga tvivel. Det var som en stor fet snorkråka (äckligt uttryckt ;) med blod i på toapappret. Jag tänkte inte så mycket på det. Det kändes så långt borta med en förlossning trots att jag hade gått över tiden och det kan ju gå flera dagar innan det sätter igång efter att slemproppen gått... dock inte i mitt fall.

Klockan 05.30 morgonen därpå vaknade jag av väldens hugg i magen. Oj! nu har jag nog förvärkar var tanken. Jag hade haft en så lugn graviditet utan smärtor alls så att det var riktiga värkar fanns inte i huvet. Det gjorde dock så ont att jag inte kunde somna om så jag hoppade in i duchen. Det lättade lite och jag gick och la mig igen. Men att sova gick inte. Det fortsatte bara att göra ont och hugga.

Klockan ett på eftermiddagen ringde jag förlossningen efter påtryckningar från min kära mor. Jag tyckte det kändes onödigt. "Det är ju inte på gång än". Hon som svarade i telefon lät lite skeptiskt och tyckte jag skulle ta alvedon. Happ, sa ju det! Inget på gång än.

Tog det lugnt efter samtalet och forsatte att ducha... och ducha... och ducha. Men det gick inte över. Mamma var helspänd och ringde mig hela tiden och frågade hur det var. Till slut fick hon mig att ringa förlossningen igen, då hade det gått 2 timmar sen sist. Denna gång hade jag skitont när jag ringde och fick knappt fram ett ord mer än "jag har ont". Då sa dom att jag skulle komma in och undersökas.

Väl framme klockan 17.00 konstaterade dom att jag var öppen 4 cm så jag fick stanna kvar. Jag fattade knappt vad som hände. Jag kunde för allt i världen inte fatta att det var dags.

Efter en hel del lustgas och två misslyckade ryggmärgsbedövningar sa jag lite generat till barnmorskan att jag var tvungen att gå på toa för det tryckte på. Då skrattade hon bara och sa att "nehe du, du ska inte bajsa, du ska föda barn och det är dags att krysta nu". Då kom det som en blixt från klar himmel. JAG SKA FÖDA BARN! MAGEN KOMMER INTE STANNA FÖR ALLTID :O

30 minuter senare var min älskade lilla kille född. Han kom 00.17 den 10 Augusti. Exakt en vecka över tiden. 52 cm lång och 3055 gram. Helt magiskt och magen var borta konstigt nog ;)

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-03-18 06:57:16

Slemproppen hade lossnat några dagar innan (minns inte riktigt hur många dagar innan..) Sen började det med att jag hade förvärkar i 2 dagar, visste inte heller hur det skulle kännas(?) Så vi åkte in och det visade sig att jag hade öppnat mig 3cm, så vi fick stanna kvar för nu var det en bebis pågång! Sen gick vattnet och OJ OJ kan jag säga, då känner man verkligen vad som är RIKTIGA värkar, förvärkarna var en fis i rymden jämfört med dom riktiga :-P Från första riktiga värken tog det 3tim och 15min innan Maximilian tittade ut, dom sa att det gick jättefort, men för mig kändes det som en eeevighet eftersom jag inte hade någon bedövning :-) Så nu har jag fått lite "skäll" om att jag inte ska vänta så länge här hemma med nästa nu när jag är gravid igen, utan om jag känner att det är pågång så åker jag in direkt :-)



Lycka till och hoppas att du får en bra förlossning! :-D

Postat av: Jenny

Publicerad 2010-03-18 12:08:33

Hur började era förlossningar?

Min förlossning började med att vattnet gick. sen började värkarna, absolut inga farliga på en gång! tog ungefär 24 timmar innan förlossningen satte igång på riktigt.



Va det att slemproppen gick?

Slemproppen gick flera dagar innan vattnet gick. Var stensäker på att HELA slemproppen släppt eftersom att den var så stor men det var det inte hahah, det kom bara mer och mer, riktigt äckligt faktiskt!



Hur märkte ni skillnaden på förvärkar och riktiga värkar?

Förvärkar är som mensvärk, gör ont och man vill ta en alvedon.

riktiga värkar, man vill ta FLERA alvedon. man kan inte ligga ner eller sitta under värkes gång.



Hur lång tid tog era förlossningar? från att vattnet gick så tog det 43 timmar.



Gick ni över länge med första bebisen? 5 dagar.



Sen kanske jag kan säga det att, ha alvedon hemma när ni kommer hem. något jag inte fick höra var att eftervärkarna (för min del i alla fall) gör MINST lika ont som dom mest kraftfulla värkarna under förlossningen. Men det värsta av allt var att dom kunde hålla i sig i en timme. Så alvedon är bra och ha!



Sen tänkte jag tipsa om den här hemsidan också.

http://www.varktimer.se/

Fast du kanske redan har den bland datans favoriter :)



Lycka till nu! Det kommer gå jättebra! Man ska bara lita på sin kropp och LYSSNA på barnmorskan.

Postat av: Charlotte - Mamma till Nikita

Publicerad 2010-03-18 13:43:49

Min förlossning startade med förvärkar. Jag hade regelbundna förvärkar nästan hela dagen som på kvällen blev till riktiga värkar. Värkarna jag hade då gjorde ondare än förvärkarna, men ändå inte så mycket så jag trodde inte förlossningen hade startat. Inte ens när förlossningen tyckte vi skulle åka in för jag hade regelbundna värkar trodde jag att förlossningen var igång. Och när vi kommer in till förlossningen hade jag knappt öppnat mig 1 cm.



Det tog 13½ timme från första riktiga värken tills hon var ute, 30 min tog det att från krystvärkarna. Och hon kom 12 dagar tidigare än bf :)



Det kommer nog gå bra för er, det är såå underbart att föda barn och jag skulle vilja spola tillbaka tiden för att få uppleva allt om och om igen. Det gör sjukt ont, går inte att föreställa sig, men allt går över så fort hon kommer ut, dirket glömmer man hur ont det faktiskt gjorde :)



Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela