Publicerad 2010-03-19 11:27:34 i Livet i Gnesta,

Dagen D


Inte kan man vara allvarlig HELA dagarna!! :D
Då har vi kommit till den här makalösa dagen Fredag! idag är Simon ledig, tacka gudarna för det! Hans nya data är igång också, så nu har vi en splitternydata och allt funkar på den. Förstår ni lyckan? Inte någon med trasig skärm och icke fungerande ljud. Så nu är jag med i matchen på alla sätt! och en data vi kan ha med på förlissningen! För där lär vi stanna ett par dagar. Så jag är bara glad :)

Ikväll så blir det letsdance och SOLSIDAN som jag tragiskt nog missade förra veckan. Varför går det inga repriser på solsidan? förstår inte! det mest lyckade svenska tv-programmet någonsin. Ja älskart!
Och tillbaka till mitt kära saltsjöbaden. Så de är kul å titta på! ;)


VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE

Jag har läst alla era förlossnings berättelser och jag är så GLAD över att ni har orkat skriva så fint och berättat. Och man märker verkligen att varje förlossning är olik någon annans. Den är så personlig och inviduell. Helt otroligt! och tro inte jag skiter i att läsa dom. För de har jag gjort. Bara mkt folk här hemma sista dagarna, så har inte kunnat sätta mig ner och svara på alla.

Men fick en berättelse där en tjej berättade att efter en dag med molande värk i magen/ryggen så 'tömde' hon tarmen under natten. Och gissa vad jag gjorde inatt? jag har haft svårt att gå på toaletten under den här graviditeten. MAX vad 6:e dag, en gång i veckan. Inte mer! va helt stopp som mest i 10 dagar. Men inatt... Så kändes de som allt kom! gratis levemang åt folket lixom. Skönt, så slipper jag de på förlossningen iallafall.
Den här jobbiga mensvärken har försvunnit nu också. Som sagt, idag är de dagen D men allt har stannat. Ja ogillart!
 

 

Postat av: Carro

Publicerad 2010-03-19 11:46:54

Hej!

Tänkte bara säga att Solsidan går att se på tv4 play på internet så bra va!!

Och det där med att tömma tarmen brukar vara ett tecken på att förlossningen är nära så tror du får vilken dag som nu...inatt kanske ;)

Postat av: Elinore

Publicerad 2010-03-19 12:05:07

Hej fina ni!

Nu måste jag få tag i er för att ventilera dagen D! Snälla gulliga Patricia, be Simon ringa eller mejla mig! Jag känner på mig att jag kommer bli faster i helgen, så jag är faktiskt pirrig! Patricia, om jag inte pratar med dig innan- så ett stort och varmt lycka till! Du vet när det är dags, det lovar jag dig. Trodde själv inte att jag skulle kunna skilja på förvärkar och förlossningsvärkarna, men det är det stegrande och mer och mer ihärdiga värkarna som inte ger sig som du ska reagera på. Som sagt, du känner- jag lovar! Än en gång Kram! /Elinore

Postat av: mikaela

Publicerad 2010-03-19 12:27:08

solsidan är det bästa som finns! du kan ju se "repriser" på TV4play :D

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-03-19 12:27:49

Hej Patricia! Jag följer din blogg varje dag, tycker det är jätte kul att läsa om er och se hur bra det går :) Jag tänkte bara fråga det här med ekonomi..



Jag är jätte sugen på att skaffa en liten men är fortfarande lite tveksam med tanke på att jag fortfarande är väldigt ung och inte har något jobb. Jag är 19 och min kille 24 år som jobbar heltid. Men jag undrar hur ni klarar hyra och allt? Tjänar du några pengar(innan du vart gravid då)?, hur mycket är mammapenningen på? osv, osv..



Kort sagt, hur klarar ni ekonomin? Är det svårt? :)



Håller tummarna att förlossningen blir lätt och smärtfri ;)Kramar.

Postat av: Josephine Westling - Gravid

Publicerad 2010-03-19 12:38:00

solsidan kan man kolla på reprisen på internet. tv4play.

Postat av: Josephine Westling - Gravid

Publicerad 2010-03-19 13:29:11

SVAR: hehe såg det :P

Okej, va drygt jag vill inte gå över. vill gärna ha min här nu i famnen. :P

Är du inte pirrig då? Fast det kommer gå super bra! jag tror nog att du kommer komma tidigare.



hihi ja solsidan är ju svin kul.

kram

Postat av: Sofia

Publicerad 2010-03-19 13:32:19

Ja, dagen D är äntligen här...vi är tydligen många som väntar på din bebis! :D

Postat av: Klara

Publicerad 2010-03-19 13:37:06

sv: Men självklart gör jag det! Önskar att det fanns de som gjorde det för mig innan jag skulle föda, så då får man föra sin egna kunskap vidare.

Varje förlossning är verkligen helt individuell, och de kan börja på heeelt olika vis, det enda som är det samma i alla är ju att det kommer en bebis.

Ett till tips: Barnmorskorna kommer att uppmana dig att "följa med smärtan" och att anamma den då det kommer en värk. Jag bara fnös åt dem när de sa så, vad fan då för tänkte jag!? Men tro mig, försök att andas djuuuuuuupt och tänka " den här värken hjälper mig mot mitt barn" Jag var spänd och då blev det hela värre. Så rycks med i smärtan på något sätt och se dig själv utifrån och se dig själv ta värk efter värk. Det låter heeeelt knäppt men tro mig det hjälper!

Läs mitt inlägg om heter "tips" också om du vill ha lite fler råd:)



Följer din blogg slaviskt nu, det är så superspännande att du snart ska gå igenom det mest underbara någonsin; bli mamma!

Massa kramar!

Postat av: Klara

Publicerad 2010-03-19 13:47:29

sv: http://mammaklara.blogg.se/2010/march/tips.html



Ja det är lättare sagt än gjort, be din kille(eller den som nu är med på förlossningen) att ta del av den information du får, så att han, när du kanske inte är vid dina fulla sinnes bruk kan uppmana dig att göra de saker som du inte minns:)



Det där med att tömma tarmen gjorde jag när jag hade värkar, så det kanske är på G för dig ändå!:D



Kram!

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar!

Publicerad 2010-03-19 14:46:14

sv: Haha tack :) Ja jag gör den själv, det är min egentid liksom :P När vidar somnat så kan jag sätta mig och pilla design ^^



Den har kommit upp nu :) Är roligt att se alla gissningar, på min lista var det bara en tjej som gissade rätt, alla andra gissade på 19e och han kom dagen efter :P Lite rolgit faktiskt :)



Precis, ingen förlossning är den andre lik. Man ska försöka ha så öppet sinne som möjligt för vad som helst kan hände, jag var typ berädd på katastrofsnitt för jag trodde att jag var för liten för att kunna föda ett barn. Men det visade sig att min kropp är gjord för att föda barn för fort gick det :P Här var det inget trångt bäcken inte ;D

Kroppen är programerad på just den smärtan, jag vet att jag gick runt och typ kände av jätte mycket en vecka innan och typ nu börjar det! Fast när det satte igång på riktigt var det inget tvivel om saken :)



Snart så har du en prinsessa på, istället för i, magen :) Det är nu det blir som mest spännande för nääär som helst kan hon komma :)

Hur länga får du gå över som mest?

Postat av: Nikki

Publicerad 2010-03-19 15:06:36

Ja! Det är verkligen så även om man inte tror det själv. Plötsligt händer det.



Jag tyckte väl att det var han...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela