Publicerad 2010-07-28 14:11:36 i Livet i Gnesta,

Hur ska man göra?




     

Blir ju helt knäpp. Trodde att efter denna graviditet så skulle det dröja läääänge tills ens tanken på en till skulle finnas. Men det är ju helt otroligt! Redan på BB kom de från Simon: Nästa bebis, när ska vi ha den? Och de va en självklarhet för oss båda! Klart vi vill ha en till bebis. Men jag trodde verkligen det skulle ta ÅR innan jag kände mig redo för det.

Kanske är det för att vi haft den turen och få planetens snällaste bebis vi känner att vi vill ha en till?
Och jag har hört så många säga SÅ olika saker.

-Man ska vänta MINST två år.
-Man ska köra på en gång, så får man det 'gjort'.
-Man ska låta det första barnet få den tid den behöver!, men då är MIN tanke: Jaha, men den andra bebisen då?, den kommer ju aldrig få den där ensamtiden.

Och också, kommer det en bebis när Wilja är tex 3 år. Blir det inte JOBBIGARE då för henne att acceptera den lilla? Eftersom då är hon VAN att bara ha mamma och Pappa för sig själv, inte dela med sig av oss till någon.
Men är hon tex mellan 1½ - 2 så kommer det falla in naturligt? + Att dom får MER nytta av varann?

Hur som haver! Denna fråga gör oss knäppa. Hur ska man göra? för som sagt! vi VILL ha ett syskon. Men hur när var, ska man planera, ska man inte planera? ska man försöka sikta in på någon månad?
Hur har ni gjort med de andra barnet? Oplanerat, eller planerat?

Postat av: Amanda & Oscar

Publicerad 2010-07-28 14:22:16

Jag tror att en 2-åring är för liten för att förstå det här med syskon. Jag var 3½ när jag fick en lillasyster och jag tyckte bara att det var spännande och kul jag var inte alls svartsjuk. En 3-åring förstår ju på ett annat vis.

Postat av: Nicole

Publicerad 2010-07-28 14:24:52

Jag tror inte på att planera nästa.. barnen kommer när de ska komma :) jag tycker att c ska ha fått ha ensamtid med oss innan nästa barn kommer. Det där med att ha tätt bara för att mån blir klar är bulls.. man vet aldrig när man är klar. Man kanske vill ha en tredje eller fjärde om tio år.

Postat av: Carla

Publicerad 2010-07-28 16:04:49

Hej igen :) Självklart för du länka, jag kikar in här lite då och då för jag är nämligen också kass på att komma ihåg andras adresser!



Skulle vi nog kunna ordna! Nästa gång min snubbe bestämmer sig för att åka ut och fiska och jag och Elliot blir lämnade hemma kan vi väl höras? Och om det passar båda kan vi ses i tälje en sväng tycker jag!



Ang. Andra barnet så har jag två riktlinjer! Elliot ska vara både blöj- och vagnfri. Så jag slipper byta blöjor på två ungar och slippa allt tjaffs med syskonvagnar. Billigt och bekvämt för mig själv :) (Nu kommer jag ju få skäll för det här som jag aölltid får när jag säger hur jag tycker.)



Ha det bra!

Postat av: Jannika

Publicerad 2010-07-28 16:17:35

sv. Haha jag vet:P min sessa krävde mkt plats:P haha:D hon rör sig som en galning fortfarande å d e mindre än en månad kvar till bf:P



För att kommentera ditt inlägg om syskon.. det är helt olika på hur barnen reagerar!(nu vet jag ju itne hur alla har det hemma) men Har jobbat på förskola i tre år, och ofta har man ju syskon på samma avdelningar.. Jag tycker absolut att barnen behöver "sin tid och plats" inte nödvändigt vis där hemma men iaf på dagis! mkt skönare för båda att ha en egen avdelning med egna vänner om dom föds väldigt nära i ålder.. annars tycker jag att det bästa är att skaffa barn med några års mellanrum.. jag har tre syskon å d e ca 5 år emellan oss alla och då har man liksom hunnit skaffa en egen personlighet.. jag gick aldrig med mina syskon på dagis tex. å det är jag glad över.. men sen finns det folk jag känner som har syskon väldigt nära och dom är bästisar för livet! jag ser fortfarande på mina småsyskon som just småsyskon och inte riktigt vänner:P men å andra sidan har dom itne kommit in i "vuxen" ålder än å vi har inte så mkt gemensamt..



om ni ska ha nära i ålder ha dem på olika dagisavdelningar.. finns några alternativ på hur jag ser det med syskonen om dom går på samma dagis och samma avdelning.. Antingen blir det äldre syskonet "lill mamma" och tar hand om den mindre och har inte riktigt tid med sig själv.. den mindre blir jäääätte beroende av sin lill mamma å kan itne riktigt leva utan:S Eller så bråkar dom mkt, jämt.. vill ha samma saker å gärna samtidigt.. men med sin egen plats så brukar det gå mkt bättre! men som sakt, alla är olika! jag tror att om det känns bra för er att ha bar nu igen, så är det antagligen bäst! lita på era känslor:P d e antagligen den rätta vägen:P

Postat av: Frida

Publicerad 2010-07-28 16:58:26

Nu har ju jag inte ens en unge (ännu), och är alltså ingen expert på det där området.. men min första känsla är ändå att det är väldigt individuellt. Vissa vill vänta några år och vissa vill skaffa syskon ganska på en gång och jag tror inte att något av det är rätt eller fel. Vill ni ha en bebis till och det känns rätt just nu så tycker jag att ni ska köra. :) Min första lillebror kom när jag var 1½ och nästa när jag var tre. Tycker inte att jag blivit bortglömd på något vis/inte fått tillräckligt med ensamtid för att jag fått syskon tidigt. :)

Postat av: Malin

Publicerad 2010-07-28 18:00:55

Jag är gärna anonym, har även en blogg.



Jag var redan sugen på ett till barn när min dotter var några veckor, nu är hon snart 1 år och vi har nyss börjat försöka få ett syskon till henne. blir jag gravid på 1 försöket blir det ca 1 år och 8 månader mellan barnen.



Vill båda ni ha ett syskon så är det väl bara att sätta igång?! :).

Postat av: Jessica

Publicerad 2010-07-28 18:33:14

Vi har inte planerat något av våra två barn. Vincent föddes feb 09 och Viggo juni 10. Det är alltså nästan precis 16 mån mellan dem. Det funkar skittbra och Vincent är inte avundsjuk alls utan bara snäll mot sin lillebror och pussas o kramas. Men man känner nog vad som passar bäst för sig själv och sin familj men jag tror att man ska skaffa syskon inom 2,5 år för att de ska ha nytta av varandra. Visst har jag det jobbigt nu med tanke på att min äldsta är helvild men de kommer ju leka ihop sen och har en lekkamrat direkt tycker det blir perfa! :)

Postat av: Helena

Publicerad 2010-07-28 19:06:58

2-3 år skulle jag tro. min son är 2 och han förstår vad bebisar är nu, så ett syskon skulle han nog tycka är kul och förstå vad som händer, tror inte den första blir avis på den andra så länge man gör de delaktiga om vad som sker och låter barnet hjälpa till, men det är säkert olika från barn till barn.var själv 6 år när jag blev stora syster och jag var ego om min syster. hon var MIN och ingen annans...

Postat av: Miia mamma till My

Publicerad 2010-07-28 19:59:38

Både jag o min sambo känner att det får vänta ett tag. Allafall tills hon är 3 men innan hon fyller 5, för många år imellan vill ja inte ha. Men jag vill jobba lite innan, hoppas bara jag får jobb. o så ska My va så stor att hon kan stå på bräda i såfall istället för syskonvagn, både dyrt o krångligt. Kommer inte in överallt, och kommer inte få plats i bilen.

Men som sagt alla har ju sina egna åsikter. Tips å råd är alltid bra. men man väljer själv hur man gör. :) Men när barn 1 är 1- 1½ år är det vanligt att nästa kommer, allafall här nere i småland.

Postat av: Miia mamma till My

Publicerad 2010-07-28 20:00:57

jag började också tänka på en till bebis, vid ca 3 månader. men det va mer namn jag tänkte på. Vi är inte eniga här hemma, så ja har ju några år att försöka få sambo att tycka om mina namn, :)

Postat av: Nea

Publicerad 2010-07-28 21:12:06

Vi planerade syskon till vår son när han var 8 månader..När han blev 9 månader blev jag gravid. Det är alltså 18 månader mellan barnen och det är helt underbart!!!

Kunde inte blitt bättre.. =)



Känn efter i hjärtat..det är med det ni älskar och orkar =)



Kram

Postat av: karro

Publicerad 2010-07-28 21:13:20

åh va mysigt med en till :) jag tkr att man ska skaffa en till tätt efter. Bäst för både kropp å syskon :)

Postat av: Sofia

Publicerad 2010-07-28 21:59:36

Hej



Ska bara lämna en annan tanke som jag själv har...



Jag vill ha mina barn tätt för väntar man så vet man inte om man får möjlighet att ge sitt barn ett helsyskon (om föräldrarna separerar eller något annat händer). Detta låter kanske inte riktigt klokt när man uttrycker det så men är ändå värt att beakta... jag har "bara" halvsyskon som jag är mycket äldre än och jag har kompisar som i unga år skaffat ett barn och sedan har de valt att vänta med syskon och tillslut har föräldrarna separerat och så har det tagit flera ÅR innan de träffat "rätt" man/kvinna och sedan ytterligare en tid innan de känner sig redo att skaffa barn med den nya partnern...



Så JAG tycker att hyfsat tätt mellan barnen är att föredra, men det är bara min åsikt. Man ska ju ha ekonomi och ork för ett barn till också :)

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

Publicerad 2010-07-28 22:47:15

Jag går också i bebistankar men så slog det mig att jag ska bli rik innan så jag la det tänket på hyllan. Jag ska sattsa på att få mig en kickass utbildning, känna massa pengar och göra massa saker som JAG tycker är roligt. Varför inte åka till en annan stad och plugga något år där? :)



Men jag tycker i alla fall att det ska vara oplanerat för då blir man ju extra överraskad :D Min mamma sa i alla fall att jag och min syster ligger för nära varandra och det är bara 2 år mellan oss, vi har alltid bråkats och slagits men så behöver ju inte alla ungar vara.

Jag tycker att ni inte ska tänka så mycket på det utan njuta utav tiden som en-barns mamma och utav Wilja och så kommer den dagen då du kanske får ett plus på stickan och då förändras allt igen :)

:)

Postat av: Jennifer

Publicerad 2010-07-28 23:51:32

Linnea hade precis fyllt 3 när Anton kom och det va inga problem. Är inte nu heller... Men jag tror att det beror mycket på hur man är som förälder också. Att man ger lika med uppmärksamhet och inte särbehandlar. och det underlättar sjukt mycket när man är två vuxna med barnen, vilket ni kommer vara :)



Sen så känner jag lite så också att jag vill inte ha ett till barn än på ett tag för som sagt, jag vill ge så mycket jag kan av min tid till Anton, när han är liten och behöver mer "hjälp" än en 4-5 åring. Och jag kan ju det eftersom Linnea bara är här varannan vecka.



Men jag förstår verkligen att ni vill ge Wilja ett syskon, för syskonkärlek är bland det finaste som finns :)

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

Publicerad 2010-07-29 09:06:46

sv: Ja men mejla lite bilder och sen gärna om du har några önskningar på färger så jag har lite att gå efter typ :P

Postat av: JosephineWestling - Mamma till Vira

Publicerad 2010-07-29 10:12:04

hej sötis!



vi vill oxå ha ett till barn. och när vira är 3 år så är de perfekt för andra barnet att komma.. nått sånt har vi tänkt os. men kommer det så kommer det..

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-07-29 11:25:38

Ärligt talat! :P

De ska du inte fråga någon annan om, de ska ju ni känna efter helt själva!



Känns det rätt imorgon eller om 6 månader eller 2 år kommer ni ju att veta det då..

Postat av: Malin

Publicerad 2010-07-29 13:36:20

Jag tycker Ni ska köra när NI känner - skit i vad andra säger & tycker - åsikter har ALLA men ALLA är olika - de vet du ju :)



Så, fråga inte - KÖR =) Frågar du kommer du få olika svar & du kommer bara fundera en massa - sen kommer ni ändå köra när NI vill i slutänden så =)

Postat av: J

Publicerad 2010-07-29 15:45:02

Det är bara att satsa på syskon när ni vill. Själv så väntar vi trean nu.. är i v 5 så håller mig lite anonym;)

Postat av: Kattis

Publicerad 2010-07-30 11:54:19

Jag tror att ett syskon väljer att komma när tiden är rätt :) ett år eller tio år senare! ni ser ut att vara super lyckliga :) så underbart <3 kram

Postat av: Malin

Publicerad 2010-07-30 23:12:25

Tycker att det är roligt att ni ens tänker på att skaffa ett till litet knyte, Då är det inte "bara" jag som går i de tankarna..



Annars tror jag att mamma hjärtat säger när det är dags för nästa och de är ju olika för alla. Följ era hjärtan.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela