Publicerad 2010-01-13 02:02:37 i Mina tankar,

Alkohol - Gravid?




Nu kommer det en känslig fråga som jag jätte gärna vill ha svar på, så mkt kommentarer som möjligt, anonymt eller inte. De spelar ingenroll! utan säg va ni ärligt tycker.
Jag kan inte sluta tänka på detta. Hade en konversation häromdagen om just detta ämne, att dricka under sin graviditet.

1. Är det OK att dricka ett halvt glas vin under flera timmar, 'smutta'?
2. Om man dricker sig FULL under sin graviditet, och känner någon.. Ska man då göra nått åt det?
3. Vad kan man då göra?
4. Hur hade ni agerat ifall någon i er närhet gjorde det?
5. Har ni själv druckit medvetande under graviditeten. (alltså inte innan ni fick reda på +:et.)

Detta gnager verkligen. Alltså, jag själv kan inte förstå hur man kan utsätta sin lilla bebis i magen för det? jag kan inte förstå bara.. Hur ofarligt det än är, alltså! under graviditeten så tycker jag det är en självklarhet att inte dricka? eller alltså.. har du sånt beroende att du måste, varför blir man då gravid?
Samtidigt som de blir dubbelmoral. För jag tycker inte att de är hela världen om någon sitter och som sagt smuttar lite vin under en hel kväll utan att ens bli berusad eller påverkad.

Som sagt, det är upp till var och en, det är inte mitt liv, och inte erat liv lixom. Men man kan alltid prata om vad man tycker oavsett, eller hur? och JAG skulle aldrig göra det, men de är jag! och inte du.. Förstår ni?
Behöver verkligen så många svar som möjligt. Kan förklara mer sedan...

Postat av: Josephine Westling - Gravid

Publicerad 2010-01-13 05:41:08

nää fy för dom som dricker under sin tid som gravid..

Postat av: Madde

Publicerad 2010-01-13 09:15:51

Jag drack, men jag hade ingen aning om att ja va gravid, men sen när ja fick + så slutade jag direkt.. drack inget sen.

Postat av: Charlotte - Gravid

Publicerad 2010-01-13 09:21:07

1. Nej det är inte okej alls o dricka någon alkohol under graviditeten, stackars den lilla bebisen, för den är en liten mängd en väldigt stor mängd. Så nej jag tycker inte det är okej att smaka ens!



2. Egentligen ska man väl göra något åt det. Jag har suttit i den sisten, men gjorde inget, största anledningen vad väl för jag själv hade problem med alkoholen precis då, och hon sa att hon inte ville ha barnet ändå, men ville inte göra abort då.



5. Nej jag skulle aldrig kunna dricka som gravid. Skulle då mitt barn vara sjukt på nått sätt, eller liten i växten skulle jag bara tänka att det är mitt fel för jag drack alkohol, så nej.



Hoppas svaren hjälpte :)

Postat av: Camilla

Publicerad 2010-01-13 09:30:40

Ja skulle inte dricka under min graviditet men jag vet att min mamma fick rekomendationen från barnmorskan för att hennes blodvärden var så dåliga att ett glas rödvin skulle göra henne gott. Men däremot har jag fått ta en lungande tablett under min graviditet eftersom jag fick så mycket panik ångest attacker men fick så dåligt samvete så klara inte det tog hellre panik ångest attacken som den va efter jag prövat. Man blir ju mamma direkt när man är gravid och den känslan borde ju alla ha dock så tror jag inte heller att smutta på ett glas vin gör något men jag skulle aldrig våga göra det för att vet att jag skulle må så dåligt över det... Min bebbe i magen e ju mitt allt!!

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

Publicerad 2010-01-13 09:48:13

Ush! jag blir bara förbannad av blotta tanken på att någon skulle vara så urbota dum att dricka när dom var gravid!! Om jag skulle se det skulle jag faktiskt vilja gå fram och slå denne i magen! För jag skiter i om alla tycker att det är varje kvinnas rätt att vara gravid och att dom gör vad dom vill, men vem tänker på barnen??? Att blivande mammor riskerar hälsan och livet för att få dricka är sjukt.

När man adopterar barn så måste man gå igenom massa olika prövningar för att se om du blir en värdig förälder, det borde man nästan göra för att föda barnet själv.. Nää usch! Blir helt till mig, vem vill skada sitt blivande barn?

Samma sak tycker jag om rökning, man är idiotisk om man gör det under graviditeten tycker jag. Man får inte vara självisk..

Postat av: Sophie

Publicerad 2010-01-13 09:50:38

1. Nej nej nej...

2. Jo

3. Söka hjälp för ev. alkoholmissbruk. Kan man inte hålla sig nykter när man är gravid så måste man ha problem.

4. Jag hade blivit förvånad & irriterad/arg beroende på hur bra jag känner människan.

5. Nix. :)

Postat av: Sandra

Publicerad 2010-01-13 10:05:21

Hej!



Jag fick höra flera ggr under min graviditet när vi var bortbjudna att ett glas vin under kvällen inte spelar någon roll. Men det känns så fel att sitta där med ett glas liksom.

Tänk om något går fel, ingen som vet ju...



Så NEJ jag skulle aldrig dricka. Det är skönare att längta dom månaderna efter att få ta sitt första glas när barnet kommit. =)

Postat av: Johanna

Publicerad 2010-01-13 10:11:35

Jag tycker faktiskt att man är STÖRD och TOTALT EGOISTISK om man vill utsätta sitt barn för det. Det är SJUKT!

Postat av: Sandra [2barnsmamma]

Publicerad 2010-01-13 10:35:10

Jag tycker att man INTE ska dricka alkohol när man är gravid, inte ens en klunk.

Skillnad är det ju om man inte vet om att man är gravid, men vet man att man är det så ska man avstå helt.

Hade jag känt nån som var gravid och som samtidigt drack alkohol så hade jag blivit skitförbannad och talat om för personen att jag tycker att det är fel att dricka när man är gravid.



Under mina 2 graviditeter har jag inte tagit en droppe, och skulle jag bli gravid igen gäller samma.

Postat av: sissela

Publicerad 2010-01-13 10:48:09

Jag tycker absolut inte att man ska dricka alkohol under sin graviditet. Att smutta/smaka på "en mun" vin tycker jag är OK,det påverkar inte barnet. Jag som själv är jätte intresserad av matlagning och kombinationen med vin,kan tycka att det är "tråkigt" att under dessa månader inte få den goda kombinationen. MEN jag det skulle aldrig falla mig in att dricka ett glas bara för det, känns som att bebis är viktigare än så.

Jag tycker däremot inte att det är fel att ta ett glas vin till maten sedan när bebis är född och jag ammar, har läst att det inte påverkar mjölken,och om det känns fel så kan man ju alltid ge flaskan!

Detta va min lilla åsikt!

Postat av: Sarah

Publicerad 2010-01-13 12:01:57

Hej!



Jag älskar din blogg, läser den varje dag =) Jag tycker absolut att man ska hålla sig från att dricka helt och hållet om man är gravid. Det handlar ändå om en begränsad tid i livet och den korta tid tycker jag absolut att man ska hålla sig ifrån alkohol, det borde ju inte vara så svårt när man vet att man har ett litet mirakel i magen. Dessutom vet ju INGEN säkert vilka komplikationer det kan medföra för den lilla i magen. Näe, har man så svårt att hålla sig ifrån alkohol att man inte ens kan vara utan det när man bär på det vackraste, då tycker jag nog inte att man ska skaffa barn. Det borde inte vara så svårt att vara utan alkohol, och är det det så är ju uppenbarligen alkoholen viktigare än barnets bästa.

Postat av: Caroline

Publicerad 2010-01-13 12:06:22

Jag tycker faktiskt det är helt totalt onödigt att dricka alkohol överhuvudtaget när man är gravid. Ett glas vin under en hel kväll, varför inte hellre stå över? :) Jag skulle hoppat över helt, hellre druckit saft. Haha :) Allt för att den lille ska må så bra som möjligt.

Postat av: jonna

Publicerad 2010-01-13 13:35:41

jag tycker det KAN vara okej att dricka ett glas vin, smutta lite bara för att. kanske inte alla som tycker det. men det väljer man själv. men ett glas gör inget.

förstår inte fråga 2. om jag skulle dricka mig full eller om jag känner någon som gör det? hade jag känt någon som gör det, hade jag tagit kontakt med personen i nyktert tillstånd. sagt att jag ger personen en "varning" och att den ska skärpa till sig och tänka på barnet. tar den inte mitt råd blir socialen nästa.. tyvärr.... jag har inte vart gravid någon gång. men försöker att bli :)

Postat av: Alex

Publicerad 2010-01-13 14:37:12

Jag ser ingen vits med att dricka alkohol, oavsett mängd, under graviditeten. Det kunde man innan och det kan man ta sen i framtiden om det nu är så viktigt. Man vill väl ändå inte skada sitt barn i magen?



Nej, att dricka under graviditeten tycker jag är fel, ett onödigt ont för barnet.

Postat av: Micca

Publicerad 2010-01-13 15:37:37

Jag drack ett halvt glas rödvin en gång under min graviditet, för nästan alla sa att det var bra för blodet osv. Men jag hade massa ångest efter och gjorde inte det mer ;P



hade ngn supit sig full och var gravid i min närhet hade jag blivit flyförbannad rent ut sagt. Men som du säger, det är inte upp till oss utan det är upp till dom

Postat av: emma

Publicerad 2010-01-13 15:44:15

jag skulle aldrig dricka när jag är gravid!

det är inte mycket alkohol för mig med ett glas vin, men tänk för lilla bebisen!



min barnmorska sa en sak om denna fråga " efter ett glas vin sparkar inte bebisen längre, då sover den " helt däckad av alkohol liksom, hemskt..

Postat av: Monica o baby Felice

Publicerad 2010-01-13 17:39:05

Jag själv är totalt emot att dricka alkohol under graviditeten. Det är 9 månader av sitt liv som man respekt mässigt kan strunta totalt i de för sitt barn. Alkoholfritt ? Jag drack inte en droppe och heller inte när jag ammade och gjorde jag de fick Felice dricka ersättning i ett dygn innan jag fortsatte igen. Min mamma söp sig ap rak vid flera tillfällen under tiden jag var i hennes mage och det är bara så satans fel :S

nej till alkohol o graviditet!

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-01-13 17:41:24

Men du röker ju som gravid? Det är ju farligare än att dricka 2 ggr.

Postat av: julia

Publicerad 2010-01-13 17:42:34

sv: Åh tack så mycket!



älskar din blogg :)

Postat av: Sandra [2barnsmamma]

Publicerad 2010-01-13 19:19:46

Men shit, ah jag känner då inte en endaste människa som tycker att det är normalt att ta sig litegrann när man väntar barn.

En normal människa som har nåt innanför pannbenet dricker inte!

Barnet kan ju få skador och men för livet - hur kan man se sig själv i spegeln när man vet att man utsätter sitt eget barn för fara?

Postat av: lillan

Publicerad 2010-01-13 20:11:53

Hur kan man dricka när man är gravid?

Vad är det för fel på människan? Hon kan ju bara tänka på dig själv. Vad säger pappan eller har han också alkohol problem?

KONTAKTA SOCIALEN..... omdelebart

Postat av: Nicole - mamma till C

Publicerad 2010-01-13 21:04:50

Det hör inte ihop! Som sagt, det är nio månader av ditt liv du avstår. Sen efteråt ä det inte direkt så att man måste ta till flaskan heller.. jag väntade ett tag då jag ammade fullt väldigt länge :)

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

Publicerad 2010-01-13 22:11:08

VILKEN JÄVLA IDIOT!!!! Hon har ingen rätt att få barn tycker jag! Det finns par där ute som gör allt för att få barn men inte lyckas och så går hon och super ihjäl ett barn som annars kunde ha haft dom bästa förutsättningarna i livet! Det är barnmisshandel! hennes barn kommer kanske inte kunna se eller inte kunna leva ett normalt liv någonsin på grund utav hennes idioti! ush blev riktigt ledsen nu, att man kan göra så mot sitt eget barn!!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-01-13 23:56:05

Kan man inte vänta i 9 månader å lite till efter ett glas vin behöver man inte skaffa barn! Så gott är det inte med alkohol! Herregud! Hur kommer det då gå när barnet kommit då? Dricka med en nyfödd på axeln då? Ne fy för sånna människor!

Postat av: lillan

Publicerad 2010-01-14 20:09:07

Röka är INTE lika skadligt för barnet som alkohol, fråga läkare/barnmorskor och du får höra det själv. tydligen du utan namn vet inte mycket angående att vara gravid. nej tycker inte att hon borde få bli mamma då hon inte kan avstå sprit

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela