Publicerad 2010-04-06 14:14:49 i Wilja 0-3 månader,

GRATTIS, en heeel vecka idag!




Mammas & Pappas lilla troll är REDAN en hel vecka gammal. Gud, ska tiden rusa såhär?

Japp, och snart springer du runt här hemma i stringtrosor! En vecka har inte gått såhär snabbt någonsin som jag kan minnas. För en vecka sen låg jag på förlossningen nu i TOKVÄRKAR! Och brevid mig nu har jag världens piggaste tjej som tuggar på fingrarna? äh, förstår INGENTING!

Mamma är så stolt. Igår kväll så somnade vi ca 23.00, sen sov prinsessan till klockan 04.00 och va vaken till 04.30 och åt. Sen sov heela familjen fram till 09.00 imorse! Skoja om vi är utvilade idag?
hur obeskrivligt skönt som helst. LYX att ha en sovande bebis:D!
 sen vid kl 11.00 kom syster och kusinerna på besök. Snosat lillbebis hela förmiddan! tog en promenad å mötte barnvagnsmaffian påvägen.

Och idag fick vi det konstaterat, vi har en superbebis att göra med! På återkontrollen på sjukhuset så blev dom chockade över att hon redan va så stabil och stark, då hon bara va 4 dagar gammal. Har inte tänkt så mkt på det! Men min syster sa de, att ingen av hennes tre ungar har varit så starka i nacke eller händer som Wilja är.

Hon kan flytta huvudet från ena sidan till den andra när hon ligger på bröstet.
Hon tar upp huvudet och lägger dom på händerna när hon ligger där också. Hon sprattlar med fötterna så hon lägger sig till rätta som hon själv vill. TOKSTARKA ben! Ja...

Frågan är vad jag har i min supermjölk egentligen?

Likaså att hon sover inte så mkt, pyret ligger vaken hur mkt som helst och bara kollar och suger på fingrarna! hur mkt ska dom sova?

EN FRÅGA TILL ER! :
När började ni gå ut mer med era bebisar, träffa andra små pyren och så? Vill ju inte att hon ska träffa massa 'dagisbarn' just nu, då en vanlig förkylning på dom kan bli superstark på henne. Vill va lite försiktig lixom! Men att träffa någon i hemmamiljö? det kan väl inte va så farligt?

Vill ju dricka kaffe å socialisera mig lite känner jag! så wilja får komma ut mer också. Frisk luft är alltid bra, likaså att stänger jag in mig i tre månader som MÅNGA gör. Så kommer hon antagligen bli supersjuk såfort jag går utanför dörren med henne. Så lika bra att vänja imunförsvaret. SJÄLVKLART undvika sjuka och förkylda personer.

Postat av: Fride - 19 år och gravid

Publicerad 2010-04-06 14:41:39

aww vilken söt bild! :D

Postat av: Caroline

Publicerad 2010-04-06 14:47:29

Hon ser ju bara fööör härlig ut :D<3

Postat av: Sanna

Publicerad 2010-04-06 15:08:06

vi hade rätt mycket besök, och efter ca en vecka var jag ute och gick mycket med vagnen också. (hade nog gjorr det tidigare om jag inte haft så ont efter förlossningen!) också undvika folk som är småförkylda såklart. bara be dom att inte komma just nu helt enkelt :) men klart man måste få socialisera sig, särskilt om du har orken! tycker jag iaf :) kul att allt verkar gå bra förresten!

Postat av: Johanna, mamma till 2.

Publicerad 2010-04-06 15:11:03

haha... nu kommenterar jag igen. När vi fick första barnet så var både jag och Andreas svinhariga och gjorde ingenting på en månad..och det är att ta i!



Med nummer två var det annorlunda var på prom när hon var 4 dagar o så.. men de på BVC råder ju stark till att undvika STORA FOLKMASSOR under barnets första 4 veckor med tanke på att de inte har det minsta till immunförsvar. De räknar ungefär med 4 veckor innan babyn bygger upp det. ( I om att du ammar alltså)... så vi var inte på stora affärer vid rusning och sånt.



Självklart vore det ju inte så bra om du tar dit en massa förkylda ungar men är de friska så spelar det inte någon roll.. tänk bara om ni ska skaffa syskon då Wilja är stor och går på dagis.



Är jätte glad för eran skull att ni har en sån lyxunge som sover... haha

Postat av: Klara

Publicerad 2010-04-06 15:12:25

Vi har fått ordination att helst inte träffa dagisbarn förrns lillan är ett halvår. De flesta dagisbarn bär på så många smittor. Jag "fick" inte gå ut på stan, tex. fika förräns hon var minst en månad. men alla säger olika:)

Kram och grattis än en gång!:)

Postat av: Helena

Publicerad 2010-04-06 15:23:12

är nog ingen fara så länge inte någon är jätte förkyld och har feber. får ett skydd när du ammar.

Postat av: Caroline - Mamma till Freija & Loke.

Publicerad 2010-04-06 15:49:20

Med Freija så åkte vi till sthlm när hon var ca 1 månad 1½ för att hälsa på släkt och vänner innan de hade vi nog inte träffas så mycket folk och barn. Mest närmaste familjen.



Med Loke var vi nog ute i svängen redan efter 2 veckor. Freija behövde ju få träffa barn och så, så då gick vi på öppna förskolan, men jag lät ju inte Loke vara hos någon annan eller att andra barn var och talla på honom han fick snällt ligga i min famn.

Postat av: Nikki

Publicerad 2010-04-06 16:01:16

Jag tycker absolut att man kan träffa folk men man behöver som du säger inte överdriva. Den här gången var det lite svårt att hålla sig undan med Delta eftersom Tindra går på dagis. Men träffa folk tycker jag absolut man kan göra så länge de är friska, speciellt nu när sjuksäsongen håller på att ta slut. Sen kan man ju alltid se till att hålla bra handhygien om man vill vara extra försiktig, det kommer man otroligt långt med!

Postat av: Jenna

Publicerad 2010-04-06 16:05:43



Jag bara ratade att sitta inne, Urtråkigt ju! Skulle bli GALEN om jag skulle sitta inne bara. Vi va ute med Viggo i affärer när han va bara nån dag gammal och va ute på fik med andra mammor och på öppna förskolan när han va två veckor. Gick huuur bra som helst! Bara kul att komma ut och man vill ju visa upp sin nya skatt för hela världen på en gång...men man måste ju känna sig bekväm med det själv såklart. Man gör det man själv tycker känns okej helt enkelt =) Alla sa till mig hur modig ja va som var ute med honom men för mig är det galet att bara sitta inne och trycka!

Postat av: jessica

Publicerad 2010-04-06 16:08:33

Det är bara att gå ut, klä er varmt bara.

Oliwer var 3 dagar gammal då han var på sin första festival :D Melwin har varit ute från födseln med, Det som inte dödar dom härdar dom! Man ska inte lyssna på en massa myter och sånt, man ska gå på sitt eget intiativ. Hon är super söt!

Postat av: Nicole - mamma till C

Publicerad 2010-04-06 16:36:11

Jag skulle nog avvakta ett tag till ändå. Så att lilla familjen är bundisar. Allt annat kan vänta.

Och det där med dagis barn är nog skråck. Jag o min kille höll inte på så med Chloe. :)

Postat av: Sissela

Publicerad 2010-04-06 17:00:51

Härligt att det verkar gå så bra för er, och ni verkar ju fått världens snällaste tjej =) hoppas jag har lika tur hihi!

Det dom sa på föräldragruppen till oss var att man inte ska träffa för mkt olika personer när bebisen är precis nykläckt, då kan det bli för mkt olika bakterier osv. Speciellt inte barn då dom nästa alltid bär på bakterier från dagis. Just nu är det ju hög tid för RS-viruset också,så då ska man vara extra aktsam, dessa små klarar ju inte viruset så bra =/ Men att ut o gå i friska luften,som du säger, är nog bara bra tror jag också!!

Lycka till med lillan kram!

Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

Publicerad 2010-04-06 17:08:10

Vidar var 4 veckor första gången jag vågade mig ut till stan, sen 5 veckor när vi åkte till tuben första gången och träffade Oliwer och dom. Men det är ju andra tider, det här var på hösten när svininfluensan var så stor osv, du gör som du känner är rätt :)

Jag vill gärna träffas och hålla en liiiten liiiten bebis jämfört med min klump ^^ haha

Postat av: fanny

Publicerad 2010-04-06 17:46:58

herreguud vad fina bilder :) hon är så bedårande. jag är så lycklig för er skull! Simons inlägg vad ju bara för sött. åååhh blir helt till mig. är jätte lycklig för er skull :):) tack för en bra blogg. MASSA kramar <3

Postat av: Elsie Åström

Publicerad 2010-04-06 22:14:22

Jag var ute med min lille son när han var ungefär en vecka, när han var ungefär två veckor så åkte jag till andra mammor som jag kände. Han har inte varit sjuk än, eller lite förkyld vid 5 månader och nu vid 7, men inte innan. Vet inte om det var för att man ammade och det ger ju superskydd i 3-4 månader säger dom ju. Jag tror inte det är någon fara, ut och gå i vagnen är ju bara nyttigt också :) ! Säg till folk bara att dom inte behöver peta in fingrarna på bebisen som många har en stark tendens till att göra! haha :)

Postat av: Ronja & Vince

Publicerad 2010-04-06 22:18:27

Hej!

Jag har en plutt som är 4 mån. När han var runt 2 veckor var vi hem till våra familjer första gången då vi bor ca. 25 mil bort. Min syster har 2 barn som var lite snuviga då men han klarade sig super bra, tyvärr klarade inte hans pappa sig lika bra ;)De brukar vara så att de klarar sig ganska bra då man ammar. Så alltså kan man börja gå ut med dem rätt så tidigt men man behöver inte låta varenda person titta ner och kladda på bebis / en läsare

Postat av: Denice- Hampus mamma

Publicerad 2010-04-07 16:05:37

jag stannade inne (förutom hundpromenader) ca 2 veckor, sen började vi träffa folk och så, självklart inga som var sjuka men alla friska :)

Postat av: Tova

Publicerad 2010-04-08 11:07:15

Åhh detta hade jag missat, stort grattis till er!! Och otroligt söt tös, med ett superfint namn :)



Hoppas ni alla mår bra och njuter av den första speciella tiden, jag blir redan nostalgisk! Hihi!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela