Publicerad 2009-10-02 10:49:09 i Livet i Gnesta,

Detta inlägg kommer jag få skit för, men jag är inte den enda.


Vet ni vad jag hatar? SLÖA människor! Som inte gör ett jävla piss, som inte orkar ett jävla piss, som går på soc månad efter månad för dom inte ORKAR att jobba.

Socialen är de bästa hjälpmedel som finns, NÄR det är jobbigt. Och det händer alla. Och man behöver stöd ibland. Innestående löner, gått snett i förhållanden, man behöver komma på benen en månad. Men folk som bokstavligen LEVER på soc?
Hur fan är dom funtade att ens ge UT pengar år efter år?

Och då ska VI betala? Ja inräknar mig själv, för skatt är nått jag betalat varje månad i tre års tid. Och de går till slöa idioter som inte gör ett skit för att söka. Utan vill vara samhällsvampar, skäms!

Min bror som till och med är utbildad socionom tycker likadant. Och han blir arg inom jobbet och hjälpsam många gånger också. Som sagt, detta är ett hjälpmedel när det är jobbigt, inte ett hjälpmedel resten av ditt liv?
Vad vill människor med livet?, ingenting!
Ni söker inte någon skola, inte ens till comvux om ni inte har behörighet, ni vill ju inte?
Vill ni inte känna stolthet över specen som kommer varje månad, å HÄR är min lön! Ja kan göra vad jag vill?

och inte tvingas leva på minimum varenda månad? "/
Tycker bara synd om er. Och undrar vad som hände på vägen.

 

Postat av: Malin

Publicerad 2009-10-02 11:05:28

Vill bara börja å säga att ja har levt på soc i 3 år...för att ja hoppade av skolan å så finns de inga jobb här! Ja vet många andra som fortfarande lever på soc utav mina kompisar.

Men ja har tagit steget å kommit ifrån soc och börjat plugga på komvux. efter de ska ja faktiskt börja plugga till socionom för att ja vill hjälpa folk som hade svårt i livet!

Men har man inte suttit i situationen me att gå på soc så vet man inte hur de e...hur jobbigt det är när folk dömmer en..men man har ju inget annat val..ska man dö istället för att få 3000 kr i månaden??

Visst de e skatte pengarna som går till dom här "slöa" människorna som du kallar dom för...alltså mig med fler! Man vill inte gå till soc men man har fan inget annat val! Nu lever ja på studielån som inte e så mycket roligare för den dagen ja slutar plugga ska pengarna tillbaka!

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-10-02 13:31:32

Jag förstår inte riktigt hur du tänker. Du lever väl själv på soss just nu eftersom du inte jobbar och väntar barn? Du har inte tänkt på att du kmr få pengar av soss eftersom du kommer gå hemma pass länge. Arbetsförmedlningen eller vart du nu får pengar ifrån. Du jobbar iaf inte för dom!

Postat av: Patricia lindh

Publicerad 2009-10-02 16:38:43

Om att jag lever på soc? Nej verkligen inte. Har både sparade pengar, samt att Simon har inkomst. Plus att jag har sista lönen nästa månad? Det jag reagerar på är folk över 30 som inte jobbat en dag i sitt liv och levt på socialen i år.

Postat av: Patricia Lindh Nielsén

Publicerad 2009-10-02 18:06:31

Och för det andra, så läs på lite om SOCBIDRAG. Det får man inte när man väntar barn? Föräldrapenning kallas det. Och det utgår från hur mycket man jobbat innan, och baseras på det. Inte från socialen? utan försäkrningskassan! Och de pengarna är jag berättigad pga att jag jobbat. Så, de täcker både hyra, mat, räkningar och dyl. Och resterande pengar av Simons lön lever vi på! :)



Tack.

Postat av: Patricia Lindh Nielsén

Publicerad 2009-10-02 18:19:58

Och det ÄR pengar från staten, dock så är alla föräldrar berättigade detta. Och det baseras på min inkomst.

Postat av: Håller med

Publicerad 2009-10-02 21:08:18

Håller helt med. Folk utan ambition och vilja att göra nån förändring borde fan inte få bidrag. Och av "Malin" ovan, superbra att du börjar satsa på ngt nytt, men helt ärligt tycker jag att 3 år på soc låter liiite mycket. "Det finns inga jobb" Nähä, flytta då. Nånstans finns det ju. Att sitta o tycka synd om sig själv hjälper inte. Återigen, bra att du nu gör något åt situationen, men tyck-synd-om-mig taktiken funkar inte riktigt.

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-10-02 21:56:37

MYCKET BRA skrivet patricia! Håller helt med dig! avskyr oxå sånna människar. Jag hyser fan agg mot dom! ALLA kan få ett jobb.. Man kanske inte får sitt drömjobb men ett jobb finns alltid att få! Hoppa upp från soffan förfan och gör lite nytta istället för att leva på socpengar som JAG och alla andra med pissjobb och pisslön tjänar in ;) Hehe gumman, när ska vi ses?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela