Publicerad 2009-10-05 21:30:45 i Mina tankar,

Blir arg! :(


Varför är unga föräldrar ofta ifrån Socialgrupp?

Vad är skälet till att unga föräldrar ofta är "misslyckade" ifrån samhällets tänk, varför skaffar människor som redan har det dåligt barn mer än andra?

Stereotypiska kännetecken för unga föräldrar innefattar bland annat låg utbildning (högst en praktisk gymnasielinje), dålig allmänbildning, ett ointresse för alla djupare samhälls- eller kulturfrågor, tidig första graviditet, barn med olika partners, långvarigt bidragsberoende, rökning, alkohol- och ibland drogmissbruk, igenkännande klädsel (vulgärt eller trasiga urtvättade, illasittande träningsplagg etc.), hemblonderat eller -färgat hår, tatueringar och piercingar, antingen starkt överdriven eller ingen make-up.

Detta läste jag via en tråd på familjeliv.se
Tycker det är så jävla dumt att dra alla över en kam!
Absolut
, detta förekommer i många fall. Men samtidigt finns de yngre föräldrar som lyckas tio gånger bättre än några andra.
FAN alltså!

Men varför uttrycka sig så jävla illa?

Postat av: Malin

Publicerad 2009-10-05 21:50:48

Nja du känner mig inte, men vi vet vilka vi är, det är jag nästan säker på :) Näpp, ingen ledtråd än så länge! haha vi ska vänta några veckor, seeeen går vi ut me det! Fö att vara helt säkra på att allt går som det ska :)

Postat av: Cassie

Publicerad 2009-10-05 22:03:53

Tro mig du är inte den första som tycker att vissa på familjeliv uttrycker sig som idioter. är själv medlem där och har stött på ett och annat.. många äldre har massor med fördomar för yngre blivande mammor tyvärr :/.. har även blivit bemött illa när jag va ute i stan med en väninna :P satt och åt så kom det förbi en familj dom kan väl inte varit mer än 35 som max och mamman rå glodde och tappa nästan hakan i maten när hon såg min väninna köra med sitt barn + va gravid och mig då.. många äldre tror ju att yngre bara fester och beter sig illa men som du säger man KAN INTE dra alla över en kant men någonstans där så tycker de flesta som är äldre att dom kan det och att dom vet bättre.. vilket är helt fel :/ enligt min åsikt då :P

Postat av: Tova

Publicerad 2009-10-05 22:16:32

Har också tänkt mycket på det där.

Delvis kan det nog stämma; ofta ÄR det ju personer från dessa grupper som blir unga mammor. Men givetis inte alla. Själv kommer jag bli en "relativt" ung mamma (21), men man vill ju liksom bevisa att man inte behöver vara "misslyckad" för det :)

Och som du säger: Alla är olika. Unga föräldrar kan ju vara grymt mkt bättre än exempelvis vissa 35-åringar, det handlar först o främst om hur man är som individ! :)

kramar

Postat av: Maria

Publicerad 2009-10-05 22:51:49

Lyssna inte på detta!

Min son är 26 år och jag var 18 år när jag fick honom. Det har blivit en fin människa av honom trots hans unga ensamma mamma....Han har dessutom ett toppjobb! Är så stolt ska du veta!

Stå på dig och lyssna inte på allt!

Natti

Postat av: Sofia - Snart ung mamma

Publicerad 2009-10-06 09:51:24

haha ja! :) Men varför är du inburad hemma då? :P



Joel har trott kille hela tiden och jag har tänkt att det kan va vad som helst :P



Hehe, nej tyvärr, det blev inte tjockis text denna gången du prövade =/ undra hur du fick till det sist bara, har alltid velat kunna det =)



Ja det är inte kul att behöva ta bort en vän.. Rider du dressyr eller hopp eller både och?



Planerat var det inte, dock väldigt välkommet!!! :)

Postat av: Malin

Publicerad 2009-10-06 09:57:47

Halloj! :) Ja det förstår jag, det är skitjobbigt att inte berätta kan jag lova! :) Vi har pratat med två stycken, sambons bror + tjej. För att bolla tankar, står dem väldigt nära så :)



Men man är ju rädd att det ska "försvinna" när man berättat, MEN o andra sidan, så är det lika jobbigt då & sen berätta varför man kanske känner sig lite nere - när ingen vet. Och skulle man få missfall i början såhär så är det ju för att fostret inte är utvecklat rädd - då ska det ju inte födas. Men tror vi väntar tills efter första BM-besöket iaf :)

Om vi kan hålla oss ;)



Ett Juni-barn, blir det! Peppar peppar att allt går bra! :) Din då? BF?

Postat av: Nicole - mamma till C

Publicerad 2009-10-06 11:39:16

Steriotypen verkar tyvärr vara så.. Jag själv har tänkt på det många gånger. Jag passar in som ung förälder men inte på några av de andra trådarna..

Mina föräldrar är ihop, har alltid varit, jag har haft de klassiska med hus, bil och djur. Gått ut gymnasiet och haft jobb..

Det kanske är så att de sämre syns mer? Vad vet jag.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela