Publicerad 2009-11-06 00:40:21 i Gravid med Wilja <3,

Vecka 22, 21+0


Bebis: Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

fetal development at 22 weeks
Mamma: Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten.

Egna tankar:

Jag mår hur bra som helst!? :)
Vet inte exakt hur mycket jag ökat i vikt, men tror det ligger kring 5 kg. Måste finna en våg såfort som möjligt! men känner mig inte överviktig direkt! och jag trodde jag skulle vara större i detta läge.

Känner att ja faktiskt har en väldigt 'liten' mage om jag jämför mig själv med kvinnor i samma vecka som mig! och precis som barnmorskan sa till mig, att magen har gått 'tillbaka' och avstannat. Och jag är bara glad för det!!

Är lite ledsen och orolig ibland över att jag inte känner min tös lika mkt som jag önskar! När jag lägger mig och vilar så känner jag att hon busar, inga sparkar eller så. Men att hon vänder sig och bökar! Och kan känna om hon ligger med kroppen upp mot magen! blir alldeles hårt, och känns som en liten ailien.
Men ska inte klaga! Inga svullnader på ben, ingen ryggont, har klarat mig fin fint! :)

Postat av: sofia - 19 & Gravid

Publicerad 2009-11-06 13:23:13

Vänta du bara :P Hihi du är inne i den bästa perioden nu. Inte säkert det blir jobbigt för dig senare men sannolikheten är stor :) Och när det gäller sparkar så är det normalt i vecka 20-25 inte känna sitt lilla hjärta hela tiden. Du känner henne mer ju mer hon växer! Kramis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela