Publicerad 2009-12-10 16:07:15 i Gravid med Wilja <3,

Pest eller kolera? :(




Ett ordentligt HJÄLP nu, från ALLA! Som rubriken lyder, känns som att välja mellan pest eller kolera nu.
Vi har kollat på dessa vagnar, Buggan som jag har hört mkt bra om!! och även denna, teutonia cosmo.
Måste som sagt beställa vagn SENEST absolut i slutet på denna månad, så vi får den i tid tills sessan kommer.

Börjar med dom POSITIVA sakerna jag hört om Buggan:

+ Ergonomisk sits, bra för barnets rygg, skonsam!
+ Smart, liten och tar knappt någon plats.
+ Svängbar
+ Snygg och stilren

- Det går INTE att hänga väska på handtaget, då bryts det lätt.
- Finns ingen plats att hänga saker, eller lägga under vagnen.
- Ifall tjejen vill ligga på mage - är det totalt omöjligt? "/ De ja oroar mig mest över.
- Vagnen går inte att använda i trappor.

Känns som de är ganska mkt pengar för en vagn som JAG inte är hundra på? samt att alla säger att den ÄR bra, men är den det?

Börjar nu med positiva saker om Teutonia:

+ Liggdelen är rymlig, finns alla möjliga sorters skydd, bebisskydd i vagn osv.
+ Att hon kan ligga på magen om hon så önskar, med sele självfallet.
+ Den är stilren och snygg!
+ GÅR att ha i trappor utan problem, kullersten och finns extra hjul.
+ Går att ha skötväska och lägga saker under vagnen.

- Sittdelen är inte lika SNYGG som buggans, men hon KAN ligga som hon vill!
- Ingen ergonomisk sits!

GUD, hjälp mig verkligen! Är ju i samma prisklass, så jag vill ha rätt vagn!

Postat av: Klara

Publicerad 2009-12-10 17:25:05

Eftersom jag inte har någon erfarenhet av någon av dessa vagnar ska jag egentligen inte uttala mig men jag måste ändå få säga, det viktigaste enligt mig (trots att jag inte har barn. Har dock varit barnflicka till barn från 2-4 år) är nog att det ska finnas plats i vagnen för skötväska osv.

Om man nu ska på besök någonstans där det är viktigt att vagnen kommer upp för trappor, tänk tex på om du ska åka buss med lillen och det är trappor på bussen så måste du bära upp vagnen där, och om du drar i den för mycket i handtaget (man brukar ju "dra" upp vagnen i handtaget bak på vagnen för trapporna. Jag ser ju flest positiva saker i "Teutonia". Speciellt med att det ska vara skönt för lillen!

Tycker inte utseendet har så stor betydelse, det viktigaste är ju att det är bekvämt för bebben. :D

Postat av: Maria

Publicerad 2009-12-10 19:57:12

Du måste kunna lägga saker under, tänk när du handlat och måste bära och skjuta på vagnen samtidigt:(

Lycka till med sessan!

Kramar

Postat av: Matilda - Snart 2barns mamma!

Publicerad 2009-12-10 20:38:24

om hon kommer vilja ligga på mage så vill hon det antagligen när hon är ca 4-6 månader och då har man ju fortfarande (oftast) liggdelen kvar i vagnen, då är det ju inga problem att göra det i båda vagnarna =) sen vill de flesta bebisarna sitta upp för att kunna se bättre.

sen har jag då aldrig hört att man inte kan hänga skötväska på buggan? 8av10 med den vagnen har ju en skötväska hängades. när liggdelen används så är det lite svårare att komma åt korgen under men det är ju en sån kort period så när man byter till sittdelen så funkar det jättebra.



sen det med trappor - varför skulle det inte gå :O man tar den ju baklänges med de stora hjulen. =)

om jag var du skulle jag välja buggan då den har högre andrahandsvärde - en bättre investering, fast den andra är snäppet snyggare ;)

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-12-10 20:41:14

Båda vagnarna är asfula! Tacka vet jag Emmaljunga City Gross! Rejäla snygga riktiga (framförallt 4 hjul) och plats att lägga saker under vagnen.

Postat av: Mailda - Snart 2barns mamma!

Publicerad 2009-12-10 21:03:56

Va, vad konstigt. när jag var där så tog dem fram en massa olika väskor som dem rekkomenderade osv. sa att bugaboos väskor inte är lika bra utan isf skip hop´s - verkar vara olika från person till person för de e ju samma affär haha. sen så HAR ju de flesta väska på iaf och jag har aldrig hört att vagnen gått sönder av det.

skumt iaf.



andrahandsvärdet sjunker rejält på ALLA vagnar ;) ska du köpa en så köp den så sent som möjligt då en 09a är mindre värd en en 2010a kommer att vara när du säljer den.

ju tyngre vagn du har desto svårare är det i trappor, jag har prövat lite olika vagnar och sålänge de har två hjul bak så har trappor aldrig varit ngt större problem - hade en Hesba från Bonti först men den var sjukt tung att få upp i trappor. men du bor väl i sthlm? ;) inte så ofta man stöter på det "problemet" och då finns oftast hiss, ramp eller någon vänlig själ som hjälper till att bära.



oj vad långt det blev =)

allt går bra med lillkillen, tiden går ju så sjukt fort så det är ju nästan läskigt!

själv då ? har du fått några konstiga cravings än hihi.

Postat av: Sofie

Publicerad 2009-12-10 22:12:49

Jag kan rekomendera bugaboon!! Har själv en sån till min son som är 5 månader nu och jag är super nöjd, det går att ha skötväskan på det har jag på min, trappor är inga problem heller, sen har den en korg under som är jätte rymlig!!! Jag kan bara säga possitiva saker för jag är super nöjd!! Har haft massa andra vagnar innan. Du kommer inte bli besviken!! Lycka till!!

Postat av: anonym

Publicerad 2009-12-10 22:38:24

jag skulle inte välja nån av vagnarna om du ska ha vagnen en längre tid, de är bättre å köpa en vagn som du kan ha en stund innan du måste köpa en ny. sen kan jag säga att du ska ha en som är fyra stora hjul på å inte snurrar de är lättare å komma fram med när de är snö. har en crescent classic kombi vagn som jag är hur nöjd som helst med skulle inte vilja ha en annan vagn. här kan du kolla in vagnarna de har http://www.crescentbaby.se/

lycka till å hoppas du hittar en vagn du blir nöjd med :)

Postat av: sissela

Publicerad 2009-12-10 23:25:54

jag tycker du ska välja den sist nämnda, jag personligen tycker inte om "buggan" tycker den är "svår körd" och ostadig!

jag sitter också med detta dilemma :D finns ju miljoner att välja mellan!

lycka till kramar

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-12-11 09:52:10

vi har köpt en bugaboo. jag är iaf supernöjd. och jo du kan ha skötväska på vagnen och likaså gå i trappor. som någon skrev är det bara att vända vagnen och använda dem stora hjulen. men har ju ingen erfarenhet av den andra vagnen så svårt att jämföra. men vi är nöjda med vår iaf :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-12-11 16:43:25

buggan e stadig, lättkörd och inte alls lika tung som en med fyra hjul - du är väl rätt liten och då är det ännu svårare med en fyrahjulsvagn som man ska behöva kämpa sig fram med. buggan har snöhjul om det skulle behövas.

du kan ha buggan tills ditt barn inte längre behöver åka vagn och inte som någon ovan skrev att du måste byta sen.

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-12-11 22:27:40

Min kompis hade först teutonia.. Hennes unge ville aldrig sitta i vagnen och sov väldigt korta stunder. Hon skaffade sen en buggaboo och sen dess sitter hon mkt mer i vagnen och sover mycket bättre. Hon har en skötväska hängades och den är ofta överfull går alldelles utmärkt.. du har även en "korg" under vagnen där det får plats massa saker.. även på "broms-saken" ;) så kan man hänga massa påsar när man shoppar.. och ungen brukat även ligga på mage (nu när hon är lite äldre) och leker att hon flyger.. hon gillar det.. :) Puss på dig skruttis..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Min profilbild

Patricia

Den här bloggen startades i samband när jag väntade min första dotter Wilja. Att den skulle växa så snabbt hade jag inte en aning om!

Här skriver jag om hur det är att vara tvåbarnsmamma till två små flickor! Vår lilla familj är bosatta i Bålsta där vi köpte vår lägenhet i somras. Häng med i en blogg där inte livet alltid är på topp, och rosa fluff fluff. Förvänta dig starka texter och mycket personlighet! Jag hoppas ni kommer att stanna.


För kontakt, eller frågor kring samarbete:

[email protected]


Wilja Cornelia

Wilja Cornelia

Novalie Ofelia

Novalie Ofelia

Wilja Cornelia Lindh

Jag är en tjej på 19 år gammal. Jag och min sambo har precis fått ett förstahandskontrakt på en jätte fin lägenhet på Stora torget! :) Vi väntar vårat första barn som är beräknat tills den 19:e Mars 2010, och våran lycka är helt fullständig!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela